Nyitvatartás

1098 Budapest, IX.ker.

Dési Huber István u. 7.

Hétköznap 9-17 óráig.

Szeptember  1-ig

szombatonként 

ZÁRVA !

Fizetési megoldás
Hírlevél
Termékajánló
TOP termékek
Házhozszállítás

Óvodapedagógia

Fő kategória >Könyvek >Óvodapedagógia

Sorrend:

 Óvodai szemezgető - 30 megvalósított tevékenységtervezet

30 megvalósított tevékenységtervezet gyakorló óvodapedagógusoktól !

Kipróbált, bevált tevékenységtervezetek 26 gyakorló pedagógustól, színes, kreatív ötletek az óvodai nevelési év minden időszakára és területére. A pedagógusokra sok teher nehezedik mai rohanó világunkban. Sok időt és energiát vesz igénybe a folyamatos tervezés, az ötletek gyűjtése, dokumentálása is. Segítségként megszerkesztettük ezt a gyűjteményt, melyben az óvodai élet legfontosabb témáihoz, területeihez kidolgozott, már kipróbált tevékenységtervezetek, ötletek találhatóak.

 
3 790 Ft
Óvodai tevékenységek módszertana

Az óvodai tevékenységek módszertani kérdéseit bemutató egyetemi jegy­zet elsősorban az óvodapedagógusi pályára készülő hallgatóknak szól, akik ismer­kedni kezdenek az óvodai oktatás elméleti és gyakorlati kérdéseivel. Ugyanakkor hasznosan forgathatják a gyakorló óvodapedagógusok is, hisz a nemrég életbe lé­pett óvodai tanterv menet közbeni megismerése szükségessé tette a módszertani kul­túra felfrissítését, az új tantervi alapelvek és sajátosságok átértelmezését, a pro­jekt­módszer és az integrált óvodai tevékenységek módszertani sajátosságainak meg­ismerését. A véglegesítő és a második fokozati vizsgára jelentkező óvodapeda­gó­gu­sok számára is segítséget nyújthat a jegyzet a felkészülésben, hisz témakörei nagy mértékben igazodnak a pedagógus-továbbképzés e formáihoz.

 
2 500 Ft
 Óvodai ünnepek könyve - Ötletek, forgatókönyvek az óvodai ünnepek játékos megvalósításához

Barabásné Murgács Kinga 30 éves óvónői tapasztalatát, tudását összegyűjtve azért készítette ezt a kiadványt, hogy segítségével úgy rendezhessenek kreatív ünnepségeket az óvodákban, hogy az óvodapedagógusok se fáradjanak bele a folytonos tervezetkészítésbe, ők is élvezhessék ezeket az alkalmakat. A gyerekeknek is sok örömet fog okozni, ha a kedves, régi ünnepeket kreatív, új köntösbe öltözteti.

Az óvodai ünnepek könyve című kiadvány célja, hogy azonnal felhasználható feladatterveket, kreatív ötleteket adjon az óvodapedagógusoknak a megemlékezések, ünnepek megtartásához, ezáltal segítse, gyorsítsa munkájukat.

A feladattervek nagy segítséget nyújthatnak a portfólió készítésben is, hiszen a könyvben szereplő, táblázatosan kidolgozott tervezeteket, néhány személyre szabott változtatás után átemelheti a portfólió szabadon választható dokumentumai közé.
Nyissa ki a könyvet, alakítsa kedvére vagy valósítsa meg egy az egyben az itt található tervezeteket! A rendezvények hangulatán is érezhető lesz, ha nem a tervezésben fárad el, hanem együtt tud örülni az ünnepnek az egész óvoda.


 
Nincs raktáron
Óvodapedagógusok zsebkönyve

Kifutó termék, új kiadás nem várható a könyvből.

Napi 5 perc szakmai felfrissülés  minden óvodapedagógusnak ajánlott! Mindennap előforduló kérdések egy óvodapedagógus életében, innovatív megközelítésben.

Bakonyi Anna a neteducatio.hu olvasószobájában publikált Ovisarok cikkei (általa elnevezett „szösszeneteit”) nagy érdeklődésre tettek szert az óvodapedagógusok körében. A legnevesebb óvodai fórumokon megjelentek, nagyszámú hozzászólást generáltak. E kiadvány az olvasottakon kívül számos olyan írást tartalmaz, amely a sorozat része, azonban csak az Óvodapedagógusok zsebkönyvének olvasói számára készültek. 

 

A kiadvány rövid „szösszenetei” (melyeket pár perc alatt, akár utazás közben is elolvashatunk) az óvodapedagógia egy-egy fontos témájához adnak rövid betekintőt, amelyek minden óvodapedagógusnak hasznosak lehetnek. Az egyes írások után lehetősége van az olvasónak arra, hogy végiggondolja saját pedagógiai gyakorlatát, kérdések segítségével. Így e könyvecske mintegy munkafüzetként is funkcionál.

Minden óvodapedagógus számára ajánljuk a napi 5 perc alatt olvasható módszertani felfrissítő „szösszeneteket”!

 

 
990 Ft
Nincs raktáron
 Óvodáskorú gyermekek fejlettségi szintjének szürővizsgálata, a felzárkóztatás lehetőségei és gyakorlata
Részlet az előszóból :"A hatékony iskolaelőkészítés szükségessé teszi, hogy legalább egy évvel a beiskolázás előtt megvizsgáljuk a gyermekek felkészültségét, annak érdekében, hogy pontosan meg tudjuk határozni a prevenció tennivalóit. Ez attól függ, hogy mely területen tapasztaltunk a gyermeknél fejlődési lemaradást, melyet: orvosi, pszichológiai, logopédiai kezeléssel, speciális előkészítéssel, vagy az óvodában való visszatartással kompenzáló neveléssel orvosolhatjuk ..."- szerzői kiadás- 74... 
2 100 Ft
Pimpimpáré Vers és muzsika gyermekeknek

Több mint negyedszázaddal az első kiadás után gyermekek, szülők, tanítók és zenepedagógusok ismét kezükbe vehetik a legendás Pimpimpárét, két kiváló szerző - egyikük a nyelv, másikuk a zenei hangok művésze - közös játékából, alkotó dialógusából született művét.

A játékos zenei olvasmánysorozat egy kortárs, nagy játékos műveivel bővült, Kovács András Ferenc átírásaival.

 

 
2 100 Ft
 Relaxmesék – lazító, csendesítő mesék óvodába, iskolába

Csak ki kell nyitni a könyvet, a mesét felolvasni a megadott leírás szerit, és a hatás nem marad el!

A relaxációs mesék célja, hogy a pedagógust segítsék a gyerekek lecsendesítésében, energetizálásában, a szorongás feloldásában.

A relaxmese egy olyan eszköz minden pedagógus számára, amely megkönnyíti és támogatja a gyerekekkel való harmonikus közös munkát.

 

Felgyorsult, folyamatosan rohanó és fejlődő világunkban a gyerekek is így élik az életüket: felpörögve, gyorsabb ütemben, egyre több inger éri őket, több mindenhez kell alkalmazkodniuk. Mivel a mai gyerekek egyik legnagyobb ellensége a stressz és a mérhetetlen inger- és információdömping, így az óvodában, a tanórán is nehezebb őket lenyugtatni.

Azonban a mesék nemcsak a gyerekekre hatnak nyugtató hatással, hanem a pedagógusra is, aki felolvassa őket, hiszen a legtöbb mese mosolyt csal az arcunkra. Mind az óvodában, mind az iskolában bátran alkalmazhatjuk a relaxmeséket előképzettség nélkül, hiszen a kiadvány első felében számos módszertani ismeretet nyújt a relaxációs mesék vezetésére, a feldolgozásukhoz pedig kérdések formájában ötleteket ad a számunkra.

 

 
3 390 Ft
 Sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai életének bemutatása (DVD)

Sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai életének bemutatása a csepeli Hétszínvirág Óvodában: vegyes csoportszervezéssel; projektmódszerrel; a tervezőmunkák bemutatásával.

Az együttnevelés megvalósulásának bemutatása, az óvodapedagógusok, a gyógypedagógus és a dajkák mindennapi munkája természetes élethelyzetben, elfogadó légkörben, amely a diszkriminatív megnyilvánulástól mentes
Négy óvodai csoport délelőtti párhuzamos szervezésű tevékenységeinek szervezése, ahol a sajátos nevelési igényű gyermekek befogadást nyertek.
Vegyes csoportszervezés a projektmódszer alkalmazásával, a gyermekek szabad tevékenységválasztásával, az általuk készített játékeszközökkel.
Látható a gyógypedagógus csoportba történő bekapcsolódása a délelőtt tevékenységeiben, fejlesztése a csoport légterében, de elkülönülten, valamint egyéni fejlesztése a csoporton kívül, és a csoportos fejlesztése az autizmus spektrumzavarral rendelkező gyerekek csoportjával.
Megszólal az óvodavezető és a gyógypedagógus, kísérve és magyarázva az óvodai élet nevelőmunkáját és hitvallását.

A DVD-n csatolt file-ban megtalálhatók az egyes csoportok tervei, amelyek a minősítési eljárás alapján a portfólióban előírt formai szempontokat figyelembe veszi. Így:
– csoportprofil,
– az aktuális projekt terve,
– a délelőtt megvalósuló egy tevékenység vázlata, reflexiója,
– a gyógypedagógus egy gyermekének esetleírása, egyéni fejlesztési terve, fejlesztési tevékenységének leírása.

 
2 100 Ft
Süssünk-fõzzünk együtt, táplálkozzunk EGÉSZSÉGESEN!
 • Módszertani kézikönyv gyermekek, szülők és pedagógusok számára készült, az együttes ételkészítés érdekében.
 • Óvodapedagógiai könyvsorozatunk 12. kötete, amely „A gyermek mindenek felett álló érdekében” íródott.
 • Minden recept különleges és segítő szándékú tervezésben készült:
 • mert a felnőttek számára megadja a hozzávalókat, a szükséges eszközöket, az elkészítés időtartamát, az elkészítés mozzanatait, és ehhez csatolva a hozzájuk kapcsolható műveltségtartalmak körét, az irányításhoz javasolt kérdéseket, és kimutatja a fejlődő képességeket, valamint a mellékletben a hozzávalókról háttérinformációkat közöl,
 • a gyermekek számára lehetővé teszi, hogy piktogrammok/kis fotók leolvasásával ad segítséget az önálló megvalósításhoz, mivel tájékoztatja őket a hozzávalókról és mennyiségükről, valamint az elkészítés mozzanatairól,
 • az óvodapedagógusok számára a mellékletben 10 tématervet javasol, ahol a receptek megvalósítása történhet,
 • ezzel a módszertani feldolgozással szeretnék hozzájárulni a gyermeki tevékenységvágy kielégítéséhez, valamint segíteni kívánom az óvópedagógusokat a tervezőmunkában,
 • és hozzá kívánom segíteni az egészséges táplálkozáshoz.
 
2 860 Ft
Színezd újra! - Jeles napok az óvodában

Rendezvény-, program- és tevékenységtervek

A szakkönyv az óvodai rendezvények és programok tervezéséhez, szervezéséhez és lebonyolításához kíván segítséget nyújtani.

A kötetben szereplő rendezvénytervek mindegyike olyan hagyományokra, értékekre épít, amelyeket érdemes megőrizni, és az óvodai nevelés során továbbadni a gyermekeknek. A témakörök a teljes óvodai évet felölelik: szeptembertől júniusig kínálnak projektterveket olyan jeles napokhoz és ünnepekhez kapcsolódva.

A komplex tervek mindegyike változatos rendezvény-, program- és tevékenységterveket, illetve kézműves foglalkozásokra vonatkozó ötleteket tartalmaz.

 
2 190 Ft
SZÓ-KÉP-TÁR ÓVODAI FEJLESZTŐDOBOZ - 3 ÉVES KORTÓL

SZÓ-KÉP-TÁR első fejlesztődoboza a 2-4 éves korosztály beszédfejlődését segítő eszköz. Szerzője Hargitai Katalin gyógypedagógus, logopédus, speciális pedagógia szakos tanár, a Meixner -módszer jeles hazai képviselője. Több mint 30 éve foglalkozik a beszélt és írott anyanyelv elsajátításának törvényszerűségeivel, módszereivel, valamint a tanítás-tanulás tipikus és atipikus folyamataival.  A színes képekből álló gyűjtemény a gyerekek szótanulását, mondatalkotását, gondolatközlését segíti, fejleszti. 

Alkalmas: 
• a beszédkedv felkeltésére, 
• a passzív és az aktív szókincs bővítésére, 
• a szótanulási képesség kiépítésére, erősítésére, 
• a mondatalkotás gyakorlására, 
• a megkésett beszédfejlődésű gyerekek terápiájának segítésére, 
• a korai fejlesztésre, 
• a korlátozott nyelvi kóddal kommunikáló gyerekek beszédfejlesztésére. 

A doboz tartalma: 
8 képcsomag, 400 színes képpel, módszertani útmutató 

 
6 990 Ft

Sorrend: