Nyitvatartás

1098 Budapest, IX.ker.

Dési Huber István u. 7.

Hétköznap 9-17 óráig.

Szeptember  1-ig

szombatonként 

ZÁRVA !

Fizetési megoldás
Hírlevél
Termékajánló
TOP termékek
Házhozszállítás

ELTE Bárczi G. Gyógypedagógiai Kar jegyzetei

Fő kategória >Könyvek >ELTE Bárczi G. Gyógypedagógiai Kar jegyzetei

Sorrend:

Elfelejtett bűnök

A holokauszt és a fogyatékossággal élő emberek "Az Elfelejtett bűnök jelentős és nagyon időszerű hozzájárulás ahhoz a vitához , hogyan juthatnak el a történetesen fogyatékossággal élő személyek az emberi jogok és az alapvető szabadságjogok gyakorlásáig. És mindenek fölött ez a könyv meggyőző bizonyítékkal szolgál arra , hogy afogyatékossággal élő személyek emberi jogait hatékonyabban kell szorgalmazni , védeni és felügyelni." Bengt Lindqvist

 
2 390 Ft
Előadások az Értemileg Akadalyázottak P. T. Klubban

Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai Kar Normatív Kutatásfinanszírozási Pályázatán nyert összegből az Értelmileg Akadályozottak Pedagógiája Tanszéki Csoport 2005-2006-ban előadássorozatot szervezett. A könyvben ezek anyaga szerepel. Témák:

 • A gyermekkori epilepsziáról;
 • Emberek intellektuális fogyatékossággal;
 • Kooperatív tanítás;
 • A kutyás terápia helyzete Magyarországon;
 • Fogyatékossággal élő emberek szociális ellátásal
 
590 Ft
Emberek értelmi akadályozottsággal

Dokumentumgyűjtemény az értelmileg akadályozott emberekkel foglalkozó szervezetek, intézmények , társaságok állásfoglalásaiból

-82 oldal 

 
185 Ft
Értelmi fogyatékosok pszichológiája I.kötet

Régi nézetek új megközelítésben "A kötet az értelmi fogyatékossággal élő emberek pszichológiájából főként az elméleti premissziákat tartalmazza.

 
2 250 Ft
Értelmileg akadályozott felnőttek pedagógiai kísérése

A könyv tartalma:

 • Az élet akadályozottsága
 • Felnőtté válás, felnőttkor
 • A felnőtt és környezete
 • A felnőttkor belső problémái
 • A kísérés pedagógiai jellege
 • A lakásFoglalkoztatás , munkaBarátságok, párkapcsolatok, szexualitás
 • Tevékenységek a szabadidőben
 • Az idős emberek és kísérésük
 
1 420 Ft
 Értelmileg akadályozott tanulók iskolai foglalkoztatástana I.

"A könyv az értelmileg akadályozottak alapfokú oktatási intézményeinek működési jellemzőit összegzi a tanítás-tanulás rendszerszemlélete alapján. A tanulót helyezi a középpontba."

- 73 oldal

 
1 960 Ft
 Értelmileg akadályozott tanulók iskolai foglalkoztatástana II.

"A könyv az értelmileg akadályozottak alapfokú oktatási intézményeinek működési jellemzőit összegzi a tanítás-tanulás rendszerszemlélete alapján."

 
1 960 Ft
 Értelmileg akadályozott tanulók iskolai foglalkoztatástana III.
A könyv az értelmileg akadályozottak alapfokú oktatási intézményeinek működési jellemzőit összegzi a tanítás-tanulás rendszerszemlélete alapján."- 81 oldal, puha kötés 
1 960 Ft
 Értelmileg súlyosan akadályozott emberek gyógypedagógiai foglalkoztatása

"Kötetünkbe a súlyosan és halmozottan akdályozott emberek új, humanisztikus megközelítésű foglalkoztatása példáit vettük fell. " 

 
1 575 Ft
Esetek a gyermekpszichiátria területéről

A könyv elfogyott, új kiadás ideje még nem ismert!

"A könyvet elsősorban pszichopedagógia és logoédia szakos hallgatóinknak ajánlanánk, ám munkájuk során valamennyi pedagógus találkozhat olyan problémákkal, melyeketa kötetben szereplő írások segítségével jobban megérthet."

-153 oldal

 
610 Ft
Nincs raktáron
Fejlesztés művészettel

"Megpróbáltuk fejlesztő programjainkat a művészetek minél komplexebb kezelésével összeállítani, a fejlesztés fő iránya elsősorban a kreativitás és a kommunikáció volt. A következőkben olyan fejlesztő programot mutatunk be, amelyet részben az óvodások és kisiskolások számára működő terápiás csoportmunkánk tapasztalatai (pszichikus funkciók fejlesztése), részben pedig a 10-14 éves tanulási problémával küzdő gyermekek számára létrehozott terápiánk tapasztalatai alaján dolgoztuk ki (tanulási képesség fejlesztése).

 

 
1 400 Ft
 Fejlesztési eljárások iskoláskorú gyengénlátók részére

Részlet Csocsán Lászlóné ajánlásából:

"A kézikönyv azoknak a hallgatóknak készült, akik választott szakterületükön a gyengénlátók és aliglátók gyógypedagógiai tanárai illetve egyéni fejlesztést tervező és végző terapeuták lesznek. A szerzők kipróbált és igazolt módszereiket, tapasztalataikat adják közre. Ajánljuk a könyvet azoknak a kollégáknak is, akik a látássérültek pedagógiája területén mélyebb mesterségbeli ismeretekre szeretnének szert tenni az aliglátók és gyengénlátók képességeinek differenciált fejlesztése terén. Különösen hasznos azoknak a fiatal tiflopedagógusoknak, akik nevelőtanári feladatokat látnak el a gyengénlátók diákotthonaiban illetve az aliglátók fejlesztő foglalkozásait vezetik."

 
1 245 Ft

Sorrend: