Nyitvatartás

1098 Budapest, IX.ker.

Dési Huber István u. 7.

Hétköznap 9-17 óráig.

Szeptember  1-ig

szombatonként 

ZÁRVA !

Fizetési megoldás
Hírlevél
Termékajánló
TOP termékek
Házhozszállítás

ELTE Bárczi G. Gyógypedagógiai Kar jegyzetei

Fő kategória >Könyvek >ELTE Bárczi G. Gyógypedagógiai Kar jegyzetei

Sorrend:

Pedagógiai kalauz

Útmutató a család-orientált pedagógiai gondolkodáshoz. "Arra a kérdésre, hogy mi a nevelés, akkor adhatunk jó választ, ha tudjuk: kicsoda a gyermek."

 

 
1 430 Ft
Pszichopedagógia , Nevelőotthoni nevelés II.

A tanulmánykötet a nevelőotthoni nevelés kérdéskörével foglalkozó hallgatóknak és gyermekvédelmi szakembereknek készült. Bemutatja a környező országok gyakorlatát, ismerteti a bentlakásos gondozás szakmafilozófiáját.

 

 
2 995 Ft
Sérülésspecifikus mozgásnevelés

A könyv elfogyott. Új kiadás időpontja nem ismert.

Mozgáskorlátozottak mozgásterápiája, adaptált testnevelése és mindennapos tevékenységre nevelése.

 

 
Nincs raktáron
Szemelvények a tanulási zavarok köréből

"Ez a fordításgyűjtemény főiskolánk "A korrekciós nevelés átfogó tudományos megalapozása" című kutatásának keretében készült. A válogatásban az a cél vezérelt, hogy az elmúlt évtized külföldi szakirodalmának segítségével bemutassuk a gyermekkori teljesítményzavarok sokféleségét, kitekintve a diagnosztika és a fejlesztés kérdéseire is."

 
1 615 Ft
 Szemelvénygyűjtemény a mozgásfogyatékos gyermekek integrált neveléséhez,oktatásához

"Válogatásunk témája elsősorban a CP-s gyerekek integrációjának kérdéskörét dolgozza fel, illetve külön cikkben foglalkozunk a pedagógusképzés során felmerülő speciális igényekkel , megváltozott feltételekkel."

 

 

 
440 Ft
Személyiséglélektani kalauz

Főiskolai tankönyv.A könyv fejezetei:

 • Mi a személyiség ?
 • A személyiség struktúrája
 • A személyiség dinamikája
 • A személyiség kibontakozása

-  121 oldal, kemény kötés

 
1 470 Ft
Szociálpedagódiai alapismeretek szemelvénygyűjtemény

A Szociálpedagógiai alapismeretek stúdium ismereteket és impulzusokat kíván adni olvasóinak a pedagógia és az iskola nyílt rendszerként való értelmezéséhez és működtetéséhez.

 

 
1 615 Ft
Tágabb értelemben vett gyógypedagógia


"A könyvben olvasható tanulmányok egyetlen kérdést vizsgálnak több oldalról, egyetlen központi fogalom megértésének futnak neki újra és újra , egyazon momentumra igyekeznek rávezetni az olvasó figyelmét: arra keresik a választ, hogy a fogyatékosság, s ezen túl a fogyatékossággal élő ember élete, létének közege milyen szavakkal írható le, mely horizontok és a gondolkodás milyen formái felől közelíthető meg. Másfelől viszont a kötet igyekszik feloldani azt a lezártságot, amelyet a gyógypedagógia szűk értelmezése hozhat létre."

 

 
3 650 Ft
Tágas tér (12149)
Tágas tér

"A biztonságot nyújtó terápiás kapcsolatban a páciens tere tágul, lehetőségeinekkjöre nő ...a tágas tér élménye katartikus élmény ... ehhez szeretnénk hozzá segíteni betegeinket ..." -írja ars poétikájában a szerző." -100 oldal

 
1 510 Ft
 Tér és lélek Gondolatok az alkotásról és a gyógyításról

 " A kilenc egymásra épülő cikkből álló kötet szemléletformáló szakmai anyag lehet minden segítő szakmában dolgozó szakember számára. Főiskolánkon elsősorban pszichopedagógus és logopédus hallgatóknak ajánljuk .A művészeti terápiás tanegységeket hallgatóknak pedig tananyagként szolgálhat.  Sándor Éva

 

 
1 140 Ft
Újabb gyógypedagógus-történetek

...Most azzal a generációval foglalkozunk, amelyik a 40-es években születettekből áll, és tagjai a 70-es években vagya 80-as évekelején kerültek a Bárczira....

Az interjúk:

 • Benczúr Miklósné
 • Csocsán Emmy
 • Gereben Ferencné
 • Hajdani Ilona
 • Juhász Ágnes
 • Kemény Ferenc
 • Lőrik József
 • Pajor András
 • Szabó Ákosné
 • Torda Ágnes
 • Urbánné Varga Katalin 

 

 
2 835 Ft
 Utak  A kora gyermekkori intervenció rendszerszintű megközelítése

Az utóbbi években a kora gyermekkori intervenció ügye egyre nagyobb figyelmet kapott szakmai körökben és a szélesebb közgondolkodásban egyaránt. A korai életszakaszban végzett prevenciós és intervenciós tevékenységek nem csak a gyermekek fejlődését mozdítják elő és a családok kompetenciáját erősítik, hanem ezen túlmutató pozitív társadalmi következményekkel is járnak. Amellett, hogy elősegítik a gyermekek és a családok társadalmi integrációját, hosszú távú gazdasági hasznosságuk is jelentős. 
Az Utak a kora gyermekkori intervenció rendszerszintű, komplex megközelítését nyújtja. Az elméleti keretek bemutatása, a kora gyermekkori intervenció fontosságának alátámasztása, a nemzetközi tapasztalatok, körvonalazható trendek hazai helyzetre is jól adaptálható értelmezése összekapcsolódik a hazai szabályozási, finanszírozási, fejlesztési környezet áttekintésével, a különböző intézményrendszerek működésének ismertetésével, a problématerületek azonosításával, valamint olyan megoldási javaslatok összefoglalásával, amelyek egy jövőbeli, korszerűbb ellátórendszer alapjait képezhetik. 
A gyermek és a család körül kiépülő összehangolt intézményhálózat, a szabályozott gyermekút, az ágazat- és szakmaközi interdiszciplináris szakértői csoportok együttműködése mellett a hatékony és eredményes ellátáshoz elengedhetetlen a szakemberek és szülők közötti partneri kapcsolat kialakítása, a családra irányuló figyelem fókuszba állítása és a gyermek saját természetes környezetében való optimális működésének elősegítése. A legfontosabb szempont azonban az, hogy minden intézkedés, amelyre a szabályozás, az ellátórendszer átalakítása vagy a minőségi ellátás megteremtése kapcsán sor kerül, azoknak az érdekeit kell, hogy szolgálja, akikért mindez történik: a gyermekekét és a családokét.

 
3 800 Ft

Sorrend: