Nyitvatartás

1098 Budapest, IX.ker.

Dési Huber István u. 7.

Hétköznap 9-17 óráig.

Szeptember  1-ig

szombatonként 

ZÁRVA !

Fizetési megoldás
Hírlevél
Termékajánló
TOP termékek
Házhozszállítás

ELTE Bárczi G. Gyógypedagógiai Kar jegyzetei

Fő kategória >Könyvek >ELTE Bárczi G. Gyógypedagógiai Kar jegyzetei

Sorrend:

Hallani tanulunk

Egy könyv , melyet hallássérült gyermekek szülei, édesanyák írtak hallásérült gyermekek szüleinek.

"A könyv a hallásnevelésre alapoz, s annak ellenére , hogy 15 évvel ezelőtt adták ki, például szolgálhat a magyar szakembereknek a hallásnevelés konzekvens végrehajtására, az audiogramok korszerű értrékelésére, arra hogyan válhatnak az ún. siketekből nagyothallók.

 
570 Ft
 Hogyan akadályozzuk meg a tanulási zavarok kialakulását ?

"... tudjuk, hogy a tanulási nehézségek, tanulási zavarok és a következtükben fellépő tanulási akadályozottság alakítható és megváltoztatható. A tanulási korlátok fenti három megjelenési formája pedagógiai eszközökkel befolyásolható."

 

 
1 750 Ft
Ismeretek a mozgásfogyatékosságok köréből

A kötet tartalma:

 • A mozgásfogyatékosság gyógyp-i értelmezése,főbb jellemzői, hatása a személyiség fejlődésére
 • Gyermekkori mozgásszervi megbetegedések és a legfontosabb feladatok a gyógyp-i gyakorlatban
 • A mozgásfogyatékos gyermek komplex rehabilitációjaMozgásnevelési alapismeretek
 • Hogyan segítsuk őket
 • A mozgásfogyatékosok nevelésének színterei, a szervezett nevelés lehetőségei
 • -77 oldal
 
940 Ft
 Kalauz hallássérültek pedagógiája szakos hallgatók gyakorlati képzéséhez

A könyv tartalma

 • Bevezető és általános célkitűzések
 • A gyakorlatok általános rendje és minősítése
 • A gyakorlatok színterei és tevékenységformái
 • Részletes útmutató a gyakorlati tanegységhez
 • Melléletek
 • -46 oldal
 
190 Ft
Képességfejlesztő eszközök

Képességfejlesztő eszközök a súlyosan és halmozottan sérült mozgásfogyatékos gyermekek gyógypedagógiai nevelésében. "Ezért is vállakoztam ezen útmutató elkészítésére, hogy a gyakorlatból kiindulva egy kis elméleti segítséget és néhány gyakorlatorientált tanácsot adhassak minden szülőnek és azoknak a gondozóknak, pedagógusoknak és leendő pedagógusoknak akik azt a szép és izgalmas kihivást kapták az élettől, hogy a legsúlyosabban sérült fogyatékos gyermekek fejlesztésével foglakozzanak."

 

 
1 270 Ft
Képzőművészeti pedagógiai terápia

A kötet tartalma:

 • Új igények,új iskola
 • A művészetterápia sajátos változata:képzőművészeti pedagógiai terápia
 • A képzőművészeti pedagógiai terápia fogalma
 • A képzőművészeti pedagógiai fejlesztő terápia mint módszer
 • Tevékenység a rendszerbenIsmeret-tevékenység-képességfejlesztés
 • A gyakorlati munka anyagának feldolgozása
 • Ábrajegyzék
 
1 340 Ft
Középiskolás fokon ?!

Sajátos nevelési igényű fiatalok együttnevelése a középiskolákban

Ajánljuk ezt a könyvet azoknak, akik a tanári pályára készülve a középiskolát tekintik leendő munkahelyüknek. A középiskolát, ahol bármilyen nevelési szükségletű tanuló tanulhat. A sajátos nevelési igényű, fogyatékos tanulók együttnevelésének hatékonnyá tételéhez kínál hasznos gyakorlati és elméleti tudást a kötet. Ajánljuk továbbá azoknak, akik középfokú oktatási intézményt vezetnek, vagy ott tanítanak, és tudják, hogy a különleges gondozáshoz való jog nem csupán egy jogszabályban szereplő szószerkezet, hanem valós, mindennapi feladat, amit meg kell oldani. Olyan kollégáknak kívánjuk átnyújtani ezt a kötetet, akik tudják, ők is részesei és felelősei a sajátos nevelési igényű tanulók hatékony oktatásának, és készek ezért megújulni, változni.

 
2 600 Ft
Közösen - az integratív nevelésről

Szemelvénygyűjtemény az integratív nevelésről és oktatásról

-229 oldal

 
1 010 Ft
Látássérülés - Sérült látás?

Pajor Emese : Látássérülés-Bevezető ismeretek című könyvének új átdolgozott,bővített kiadása !

Milyen módon épül fel látórendszerünk, mitől különleges a vizuális észlelés ? Mennyit és mit lát egy csecsemő, egy óvodás, egy fiatal és mennyit egy idős ember? Mit értünk tulajdonképpen látássérülés alatt? Kit tekintünk látássérül személynek? Melyek azok a leggyakoribb kórokok, szembetegségek, amelyek látássérülést okozhatnak?

Ha egy kisgyermek vakon születik, vajon más lesz a beszéd- vagy mozgásfejlődése? Milyen módon, eszközökkel lehet egy látássérült gyermeket fejleszteni, oktatni? Honnan tudhatja egy gyógypedagógus, hogy tanítványa mit és mennyit lát egy játékhelyzetben vagy a tanulás során? Milyen egy ma megszülető látássérült gyermek várható életútja a koragyermekkori intervenció, az iskolarendszer, az integrált oktatási formák és a rehabilitáció intézményei, szolgáltatásai segítségével?

Hogyan változtatják meg a látássérült személyek életét az őket segítő informatikai eszközök vagy az akadálymentes környezet? Miben tud segíteni az elemi rahabilitáció egy felnőtt vagy időskorában súlyos fokban látássérült személynek? Milyen módon lehet segíteni egy vak embernek a közlekedésben?

Mindezen kérdések megválaszolására nyújt betekintést a könyv. De fő célja talán mégis az, hogy igyekszik megvilágítani az utat, amelyet neves gyógypedagógus elődeink kezdtek lerakni, és amelyen minden látássérült személlyel foglalkozó (szak)embernek legjobb tudása szerint járnia kell.

 
3 150 Ft
Máské(p)p? ( Másképp )

 

A könyv elfogyott, új kiadás a közeljövőben nem várható !

.Intellektuális fogyatékossággal élő emberek gyógypedagógusainak tankönyve

 
Miért nem beszél a gyermekem?

"Világszerte jól ismert és diagnosztizált,különböző altípusokra szerteágazó problémakör áll a kötet középpontjában. A gyógypedagógus számára jól ismert tünetegyüttesek a következők: a tanulási képesség különböző területeken megnyilvánuló zavarai átlagos vagy jó intelligencia mellett, úgy mint diszlexia,diszgráfia,diszortográfia,diszfázia,diszkakúlia,megkésett beszédfejlődés,hiperaktivitás,egyéb viselkedési zavarok és az autizmus.Mi a közös bennük, miért foglalkozik a szerző ebben a kis könyvben a gyakran egymástól nagyon eltérő tünetcsoportokkal és kezelésükkel? A válasz az Affolter-modell,mely a sokszor látszólag elkülönülő szindrómák mögött elméletben és gyakorlatban egy közös kiindulásúfejlődési deficitet, a csecsemő, illetve kisgyerek taktilis-kinesztetikus észlelésének valamely zavarár nevezi meg."

 
3 400 Ft
Orff zeneterápiájának alapfogalmai

"Ez a könyv 77 olyan alapfogalmat tartalmaz, amelyek több mint 10 éves zeneterapeutaként végzett tapasztalati munkám alatt alapvető fontosságúaknak bizonyultak a következő területeken:

 • - a gyermek"besorolása"diagnózis;
 • - meglévő képességeinek továbbfejlesztése prognózis;
 • - rendellenességek kezelése terápia."

 

 
525 Ft

Sorrend: