Nyitvatartás

1098 Budapest, IX.ker.

Dési Huber István u. 7.

Hétköznap 9-17 óráig.

Szeptember  1-ig

szombatonként 

ZÁRVA !

Fizetési megoldás
Hírlevél
Termékajánló
TOP termékek
Házhozszállítás

ELTE Bárczi G. Gyógypedagógiai Kar jegyzetei

Fő kategória >Könyvek >ELTE Bárczi G. Gyógypedagógiai Kar jegyzetei

Sorrend:

Fejlődési diszfázia

Tanulmányok a gyermekkori nyelvi zavarok köréből

 
1 665 Ft
Fogyatékos gyermekek a bölcsődében

 A bölcsődei integráció szemléletéről és jelenlegi gyakorlatáról

 
915 Ft
 Fogyatékos gyermekek integrált nevelése a hazai kísérletek tükrében

"Jelen kötet áttekintést ad egyrészt az integrált nevelés témakörében fellelhető legújabb elméleti tendenciákról,másrészt munkatársaink integrációs kísérleteiről. Ajánljuk a kötetet mind a gyógypedagógus, mind a pedagógus hallgatóknak, kollégáinknak s mindazoknak akik az integrált nevelés témaköre iránt érdeklődnek."

 

 
1 250 Ft
Fogyatékosságpolitika az Európai Unióban

Részlet a szerző bevezetőjéből:"E dolgozat célja a fogyatékossággal élő emberek élethelyzetének empirikusan megalapozott leírása és a nemzeti fogyatékosságügyi politika állapotának és trendjének szisztematikus ábrázolása az Európai Unió tagállamaiban. A nemzeti politikák összehasonlítása és a fogyatékossággal élő emberek mindenkori életkörülményeivel történő szembeállítása alapján a dolgozat megállapításokat és a fogyatékosságügyi politika alakítására vonatkozó végkövetkeztetéséket fogalmaz meg. A dolgozat fő kérdésfelvetése tehát így szól: Hogyan próbálják javítani a nemzeti fogyatékosságügyi politikák a fogyatékossággal élő emberek élethelyzetét ?"

 
3 780 Ft
 Foniátria és társtudományok A hangképzés , a beszéd és a nyelés élettana , kórtana , diagnosztikája és terápiája I. kötet

Az I. kötet tartalma:

 • I. fejezet A foniátria tárgya, története és a logopédiával való kapcsolata
 • II. fejezet Társtudományok: akusztika, nyelvészet-fonetika, neurológia-pszichológia, genetika, információelmélet
 • III .fejezet A beszéd - és énekhangképzés , hangképzési zavarok
 
4 250 Ft
Gyermekpszichiátria

"A jegyzet szerkezete és belső arányossága eltér a pszichiátriai tankönyvekétől. Célja elsősorban a határterületeken a másik szakmával való kommunikáció lehetőségének a megteremtése, valamint kóros pszichés jelenségek , tünetek felismerése, megértése. A diagnosztikai, differenciál-diagnosztikai kérdések a pszichiátria kompetenciájába tartoznak"

 
1 270 Ft
 Gyermekrajzok vizsgálata és értékelése a humánszolgáltatási gyakorlatban és képzésben

"Könyvünk kifejezetten gyakorlati céllal készült. A humánszolgáltatásban dolgozó szakemberek munkáját segítendő a gyermekrajzok klinikai pszichológiájába kíván bevezetni, s nem utolsósorban a didaxisban is szeretne hathatós jegyzetként funkcionálni."

 
1 935 Ft
Gyógypedagógiai iskolaegészségtan

"A tankönyv arra törekszik, hogy összefoglalja azokat az ismereteket amelyek a sérülésspecifikus egészségügyi gondozásnak az iskolában szükségszerű velejárója."

 

 
2 280 Ft
Gyógypedagógiai szociológia 4. kiadás

Részlet a Bevezetőből: "A gyógypedagógiai szociológia egyfelől a gyógypedagógiai élet szociológiai elemzése( a szereplők és a színterek szociodemográfiai megismerése ), másfelől a gyógypedagógiai tevékenység tartalmának, formájának és mindezek társadalmi oda-vissza hatásának elemzése, azaz a gyógypedagógia mint történetileg meghatározott társadalmi alrendszer komplex vizsgálata.
A könyvben felvetett kérdések tárgyalása során kiderül majd , hogy a fogyatékosok és a fogyatékosügyi szakemberek társadalmi pozícióját szociológiailag többféle dimenzióban lehet vizsgálni."

 
3 430 Ft
 Gyógypedagógus történetek Beszélgetések a magyar gyógypedagógia félmúltjáról

Beszélgetések a magyar gyógypedagógia félmúltjáról. DVD melléklettel. Interjúk a magyar gyógypedagógia meghatározó egyéniségeivel.

A kötetben megszólalnak:

 • Gordosné Szabó Anna
 • Hatos Gyula
 • Illyés Gyuláné
 • Lányiné dr. Engelmayer Ágnes
 • Méhes József
 • Mérei Vera
 • Mesterházi Zsuzsa
 • Mezeiné dr. Isépy Mária
 • Pálhegyi Ferenc
 • Subosits István
 • Révay György

- 323 oldal,  DVD melléklettel

 
3 900 Ft

Sorrend: