Nyitvatartás

1098 Budapest, IX.ker.

Dési Huber István u. 7.

Hétköznap 9-17 óráig.

Szeptember  1-ig

szombatonként 

ZÁRVA !

Augusztus

10-től 20-ig

 üzletünk szabadság miatt zárva tart.

.

Fizetési megoldás
Hírlevél
Termékajánló
TOP termékek
Házhozszállítás

Autizmus


Sorrend:

 Miként tanítsuk az elme olvasását autizmussal élő gyermekeknek ?

"Gazdag képi anyagot talál majd ebben a Kalauzban, amelyet otthon és aziskolában történő gyakorlati felhasználásraszántunk..... ilyen módon segítse gyermekét abban, hogy jobban megértse az emberi elméket, az emberek gondolatait, szándékait, vágyait és érzelmeit."

 
3 850 Ft
 Mit kezdjünk a hisztivel ? Képes kalauz a dühkitörések kezeléséhez

A Jane Nelsen nevéhez fűződő pozitív fegyelmezés elveiből kiindulvaez a humoros és kiválóan felépített könyv gyakorlati példákkal támasztja alá az elmélet hatékonyságát. A nevelés így egyfelől az érzelmi intelligenciára épülő, közös kaland lesz, másfelől állandó önismereti tréning, amely a szülőt és a gyermeket egyaránt gazdagítja. 

HIPERÉRZÉKENY GYERMEKEK SZÁMÁRA KIFEJLESZTETT, MINDEN GYERMEK ESETÉBEN ALKALMAZHATÓ MÓDSZEREK ÉS JÓL BEVÁLT VÁLASZLEHETŐSÉGEK KONKRÉT ÉLETHELYZETEKRE

 
3 900 Ft
Napi felhő (9789633801505)
Napi felhő

„Úgy érzem, az autizmus tanítani szeretne valamit a világnak” – mondja Kutyifa Anikó, s hogy mit, azt a munkája során megismert, autizmussal élő gyerekek – Felhők – történetein keresztül tárja elénk. A szerző az egyediség csodálatával, fütyörészve lépdel zászlóvivőként az élükön, s világot színesítő gazdagságukat bemutatva töri az utat számukra.

A Facebookon megjelent, anekdotázgató karcolatainak gyűjteményes kötetében humorral, derűvel, időnként a poézis nyelvén nyújt érzékenyítő „autispecifikus képzést”: módszeresen analógiát keresve tart tükröt az „átlagos” elé, s e kockázatos megmérettetés során felsejlik, hogy talán a tipikus körében sem mindig minden „felhőtlen”…

 
1 850 Ft
Nevetős, sírós, ámulós, morgós — Érzelmek

Ismerkedés az érzelmekkel.
Kartonált lapozó, a legkisebbeknek.

 
1 450 Ft
 Nézz a szemembe , fiam Apa és fia kalandjai aspergerrel , vonatokkal és bombákkal

John Robison nem éppen hétköznapi apa. Gyermekkora óta antiszociális csodabogárnak könyvelték el – ezekről az évekről szól előző, szintén a Kossuth Kiadónál megjelent könyve, a Nézz a szemembe –, és negyvenéves volt, amikor Asperger-szindrómát diagnosztizáltak nála. Hogyan él egy férfi, aki folyamatosan összeütközésbe kerül a közösségi lét íratlan szabályaival, és aki képtelen értelmezni más emberek arckifejezését, mozdulatait? És hogyan éli meg az apaságot? Hogyan azonosítja gyermekénél ugyanezt a problémát, és hogyan oldják – vagy éppen nem oldják – meg együtt az ebből adódó problémákat._x000D_
Különleges memoár, mely sokkal több annál, hogyan neveli egy különc apa a különc fiát. Történetük egyszerre megható és vicces, egy apáról és a fiáról szól, akik valójában együtt nőnek fel.
John sosem volt hétköznapi gyerek, és nem lett belőle hétköznapi apa sem. Asperger-szindrómája miatt elragadóan sajátságos perspektívából látja a világot, az apaságot pedig logikai rejtvények, kalandok és tréfák sorozataként éli meg. Fia, Kisbocs gyermekkorát furcsa mesék és különleges programok tették különlegessé, apja valódi kalanddá varázsolta az életét: mire Kisbocs tízéves lett, már vezett tehervonatot és mini Land Rovert, ült Mao elnök Mercedesében és felfedezett egy erőművet is.
Az egyetlen dolog, amit John nem tudott kitalálni az, hogy mit tegyen, amikor a fia iskolába került, és saját gyermekkorát idéző tanulási és viselkedési problémák kezdték megkeseríteni az életét. Felmerült a kérdés, hogy vajon Kisbocs is Asperger-szindrómás e. A szakemberek nem adtak egyértelmű választ. Kiemelkedő intelligenciájának köszönhetően tizenhét éves korára Kisbocs zseniális vegyésszé képezte magát, és robbantási kísérletei magára vonták az állami és szövetségi ügynökök figyelmét…

 
3 200 Ft
Nézz a szemembe Életem Asperger-szindrómával

Ez a felismerés gyökeresen megváltoztatta a magáról és a világról addig alkotott képét. Önéletrajzi ihletésű könyvében Robison megindítóan és helyenként fekete humorral fűszerezve ír az életéről. Arról, miként jutott el oda, hogy a legendás KISS együttes füstokádó gitárjainak tervezőjéből mostanra felelős munkaadó és családapa lehessen. Különös, tekervényes történet az övé. Helyenként azt érezhetjük, mintha egy másik bolygóról jött volna. Legtöbbször viszont inkább azt, hogy ellenállhatatlanul és mélyen emberi.
John Elder Robison a massachusettsi Amherstben él a feleségével és a fiával. Saját vállalkozása, a JE Robison Service európai autók javításával és átépítésével foglalkozik.

Mi az autizmus?
Az autizmus (autizmus spektrum zavar) a központi idegrendszer veleszületett, genetikailag erősen meghatározott fejlődési zavara, melyet elsősorban a kölcsönösséget igénylő kommunikáció, a szociális kapcsolatteremtés, valamint a rugalmas gondolkodás és viselkedésszervezés sérülése jellemez. Az állapot különböző súlyossággal fordulhat elő, ám még enyhébb formájában is jelentősen korlátozhatja az érintett személy integrációját szűkebb és tágabb szociális környezetébe. A legfrissebb amerikai kutatások szerint ez az állapot 166 emberből 1-et érint.
Az autizmus a család egészét érinti: a mindennapok tevékenységeinek megszervezése sokszor nagy kihívás elé állítja a család minden tagját. Emellett a családtagok külső szakmai segítség hiányában - a mindennapi teendők bonyolításának nehézségein túl - gyakran bűntudattal, kétségbeeséssel, kirekesztettség és a testi-lelki fáradtság érzésével küzdenek.
Fontos tudni, hogy az autizmus spektrum zavarral élők készségei, képességei jelentős mértékben fejleszthetők, emellett megfelelő támogatással hatékony segítséget kaphatnak a családtagok is. A korai diagnózis, és a fejlesztés minél korábbi megkezdése alapvető jelentőségű. Elengedhetetlen az is, hogy a gyermek szűkebb, és tágabb környezetében élők megértsék ezt az állapotot, és az ebből fakadó nehézségeket.

 
2 980 Ft
 Ö. T. V. E. N. Önismeret, Társas Viselkedés és Egészségnevelés - Segédanyag az autizmus spektrum zavarral élők számára ( ÖTVEN )

Oktatási program autizmussal élő tanulók számára Tantárgy, Tananyag, Oktatási segédeszköz, Munkafüzet - MINDEZ EGYBEN! A Program tartalmazza a tantárgy - öünismeret, társas viselkedés és egészségnevelés - tartalmilag és mennyiségileg az autizmusra adaptált tananyagát, valamint az anyag elsajátításának cél- és feladatrendszerét, javasolt kiegészítő forrásokkal, eszközökkel. A Program az oktató és terápiás munka megkönnyítésére módszertani kézikönyvként is használható, mert az autizmussal kapcsolatos ismeretek, az autizmussal élő tanulók sérülés specifikus oktatásának elméleti és gyakorlati tudnivalói is helyet kaptak benne. A Program kiválóan alkalmazható nem csak autizmussal élők, hanem minden olyan ember számára, akiknek problémát jelent a szociális beilleszkedés, az önálló életvitel megszervezése. 

Tartalomjegyzék:
- Bevezetés
- Autizmussal élő személyek jogi chartája

   1. Az Ö.T.V.E.N. program bemutatása
   1. A célcsoport bemutatása
   1. A célcsoport pozíciója a hazai oktatási rendszerben

   

    1. Adaptációs lehetőségek az alap- és középfokú oktatás területén

   

  - Rendeletek
  - Fejezetek:
  1. fejezet: Én és a külsőm
  2. fejezet: Én és a személyiségem
  3. fejezet: Én és a testem
  4. fejezet: Én és az érzelmeim
  5. fejezet: Én és a viselkedésem
  6. fejezet: Én és a kapcsolataim
  7. fejezet: Én és a nemiségem
  8. fejezet: A biztonságom és az egészségem megőrzése
  9.a fejezet: Én és mások - Különbözőségek
  9.b fejezet: Én és mások - Autizmus
  10. fejezet: Én és az önállóságom

   

  664 színes A4-es kivehető oldal tokozott gyűrűskönyvben, 

   
  22 000 Ft
   Problémás viselkedések megelőzése és kezelése autizmus spektrum zavarokban

  Világos, tömör, nagyon hasznos, és érdekes is, különösen, ha az olvasó saját problémáit ismeri föl benne, sőt, maga is használni szeretné ezt az alapvető módszert mint szülő vagy mint szakember, de nincs ideje, ereje, módja sok és terjedelmes szakirodalom áttanulmányozására.

  Nem csak autizmusban! A problémát okozó viselkedésekről és kezelésükről írtak, aspergeri típus, jó értelmi képességek vagy értelmi fogyatékosság, magatartászavarok eseteiben éppúgy segítenek, mint az egészséges gyermekek nevelése során.

  Jó olvasást, gondolkodást, sikeres felhasználást !

  Balázs Anna ajánlása a könyvhöz 

   
  3 750 Ft
  Rajzbeszélgetések
  Egy rajzbeszélgetés olyan, két vagy több résztvevős beszélgetés, amelyben egyszerű rajzokat is használunk. A rajzok a kommunikációt segítik az olyan személyeknél, akik a társalgás során történő gyors információcserével egyébként nehezen birkóznak meg. Használja a munkafüzet szimbólumait a beszélgetés tanításához! Készítsen saját szimbólum szótárat!_x000D_
  A munkafüzet sok olyan szülő és szakember eszköztárának lett fontos része, akik valamilyen fejlődés... 
  1 500 Ft
  Rakjuk időrendbe - Higiéniai szokásaink

  A játék a gyermek mindennapjaihoz tartozó tipikus cselekvéssorokat jeleníti meg. Ezáltal tudatosítja a gyermekben fizikai és szociális környezetének már jól ismert elemeit, eseményeit. Mindez segíti majd, hogy kontrolálni és irányítani tudja saját cselekedeteit, ezzel segítve önállóvá válását.

  Az eddigieken túl az időrendben zajló folyamatok szavakba foglalása hozzájárul a gyermek beszédkészségének (szókincs, mondatalkotás, folyékony beszéd, elbeszélés) fejlődéséhez. A játék összehasonlításra, hasonlóságok és különbségek megállapítására, időrend felállítására ösztönzi a gyermeket. Az egyes kártyák megfogásától a kész történet bemutatásáig tartó cselekvéssor hozzájárul a logikus gondolkodás, a nyelvi készség, a fizikai és szociális környezetben való eligazodás fejlődéséhez.

   
  4 730 Ft
  Rakjuk időrendbe - Rövid történetek 2. -sorrendiség

  Az események időrendbe rakása, az alapvető időfogalmak, mint az „előtte”, „utána” felismerése hozzájárul a gyermek logikus gondolkodásának fejlődéséhez.

  A játék a gyermek mindennapjaihoz tartozó tipikus cselekvéssorokat jeleníti meg. Ezáltal tudatosítja a gyermekben fizikai és szociális környezetének már jól ismert elemeit, eseményeit. Mindez segíti majd, hogy kontrolálni és irányítani tudja saját cselekedeteit, ezzel segítve önállóvá válását.

  Az eddigieken túl az időrendben zajló folyamatok szavakba foglalása hozzájárul a gyermek beszédkészségének (szókincs, mondatalkotás, folyékony beszéd, elbeszélés) fejlődéséhez. A játék összehasonlításra, hasonlóságok és különbségek megállapítására, időrend felállítására ösztönzi a gyermeket. Az egyes kártyák megfogásától a kész történet bemutatásáig tartó cselekvéssor hozzájárul a logikus gondolkodás, a nyelvi készség, a fizikai és szociális környezetben való eligazodás fejlődéséhez.

   

   
  4 730 Ft
   Rémült palacsinták, fejlesztő társasjáték szorongás ,félelem leküzdéséhez

  A mindennapi félelmek legyőzését segíti a MINILAND spanyol cég, ezzel a társasjátékkal.

  A palacsintajáték vidám, támogató környezetet biztosít, segíti a gyermeket, hogy felismerje a félelmet keltő helyzeteket, alkalmat ad rá, hogy kifejezze, szavakba foglalja érzelmeit.

  Pozitív stratégiákat ismer meg, amik segítenek kezelni negatív hangulatait félelmet keltő szituációkban.

  Félelemkeltő szituációkban szükségünk van bizonyos módszerekre, amik csillapítják félelmünket. Ebben a játékban ötleteket szerettünk volna adni ehhez, hogy legközelebb a gyermekek könnyebben legyőzhessék félelmeiket.

  A játék tartalma: 30 lap, 2 lapát, 1 rulett, 2 karakter, leírás.
  Ajánlott életkor: 3-6 éveseknek.
  Játékosok száma: 2-6 fő részére.

  Fejleszti: az érzelmeket, szociális érzéket, beszédkészséget, problémamegoldó képességet.

  Hozzárendelt értékként a Miniland minőséget és biztonságot ad a játékokhoz. Az egyes elemek gondos kompozíciójának köszönhetően a játékok sokféleképpen használhatók, egyszerre több gyermek is játszhat velük.

   
  6 100 Ft

  Sorrend: