Nyitvatartás

1098 Budapest, IX.ker.

Dési Huber István u. 7.

Hétköznap 9-17 óráig.

Szeptember  1-ig

szombatonként 

ZÁRVA !

Fizetési megoldás
Hírlevél
Termékajánló
TOP termékek
Házhozszállítás

Afázia


Sorrend:

Építsünk beszédet! (EP01) ÚJ   [Rendelésre]
Építsünk beszédet!

A könyv megjelenlése 2019. szeptemberében várható.

Az ár csak tájékoztató jellegű!

Az akadályozott beszédfejlődés vizsgálata és komplex terápiája

 
3 000 Ft
Afáziaterápiák
Javaslat az afázia kognitív nyelvi terápiájára.  
1 500 Ft
Beszédtéma Munkafüzet afáziás személyek számára

 

A munkafüzet speciális beszédgyakorlatokat tartalmaz a leggyakrabban stroke következtében kialakuló nyelvi zavar, az afázia kezelésére. A gyakorlóanyag a logopédiai terápia egy új eszközét jelenti Magyarországon, és alkalmas arra is, hogy egyes részeit az afáziás személyek önállóan vagy hozzátartozóik segítségével használják. A feladatlapok könnyen áttekinthetőek, melyek mellett a mellékletben található gazdag képanyag segíti a gyakorlást. Valamennyi gyakorlatsor egy-egy téma köré szerveződik, így a gyakorolni kívánt anyag az afáziás személy érdeklődésének megfelelően választható. A gyakorlatsorok ingeranyaga és felépítése bevált terápiás módszerek és a legújabb nyelvészeti kutatások eredményeit integrálja. A terápiás anyag a logopédiai foglalkozásokon és otthon is használható. Ajánljuk az afáziás személyeknek, a logopédusoknak, az afáziás személyek hozzátartozóinak, és e mellett valamennyi, az afáziás személyek ellátásában résztvevő szakembernek, akik sokszor keresnek ajánlható anyagot betegeik számára.

 
3 990 Ft
  Beszélj bátran ! Feladatgyűjtemény az afázia terápiájához

A könyv célja , hogy lehetőséget adjon egy széles gyakorlatsorból történő válogatásra, amivel a beteg kommunikációs szintje felkelthető és fenntartható lehessen.

Az elveszett kommunikáció újraépítésében az ajánlott témakörök közös feldolgozása kiindulási pontként javasolt.

A gyakorló feladatokkal megindíthatjuk a beszédben gátolt, vagy nehezített kommunikációt. Ezért fontos olyan beszédhelyzet megteremtése, amelyben a beteg motiválttá válik az együtt dolgozásra.

Új, bővített kiadás, 378 oldal.

 
3 900 Ft
Beszélj bátran oktatóprogram CD
A Beszélj bátran című könyvhöz kapcsolódó oktatóprogram.  
4 200 Ft
Gyakorlatok az afázia kognitiv terápiájához
Feladatgyűjtemény afáziás betegek részére."A gyakorlóanyagot a nyelvi képesség elvesztése szempontjából legsúlyosabban sérült, globális afáziás betegekkel kipróbált és megoldott feladatok mintájára állítottuk össze."- Geobook Kiadó- 2. változatlan kiadás, 2011.- 327 oldal + mellékletek, spirál füzött 
7 500 Ft
Képgyűjtemény az afázia terápiájához

A képanyag felnőttek és gyermekek számára is jól használható logopédiai fejlesztéshez. Változatos feladatai és optimizmusa kedvet csinál a gyakorláshoz.

 
12 000 Ft
Mennybe döngölve

1996. december 10-én dr. Jill Bolté Taylor, 37 éves, Harvard egyetemi agykutató bal agyféltekéjében hatalmas bevérzés alakult ki. Négy óra alatt olyan állapotba került, hogy nem tudott járni, beszélni, írni, illetve életének bármely részletére visszaemlékezni. A bal féltekei készségek leépülését egy agykutató szemével figyelte meg, így még idejében rájött, hogy mi is történik vele, és sikerült segítséget hívnia. Nyolc évébe került, hogy agyvérzéséből teljesen felépüljön. A történet betekintést nyújt az emberi agy működésébe, valamint annak hihetetlen plaszticitásába. Azt is elénk tárja, hogy az agyvérzést átélt betegeknek valójában mire van szükségük a felépüléshez. Dr. Jill Bolté Taylor számára az agyvérzés megvilágosító hatású áldásnak bizonyult. Ahogy a bal agyféltekéjének nyelvi központjai elcsendesültek, megtapasztalta, hogy mi történik, ha a jobb agyfélteke kerül "főszerepbe". Mély lelki békét és eufóriát élt át, és megértette, hogy az univerzumban végső soron minden energia, s hogy minden létező összekapcsolódik. A felépüléssel járó nehézségek elviseléséhez az adott erőt számára, hogy sok emberhez eljuttathatja majd az üzenetet, hogy mindannyiunk számára elérhető a mély lelki béke. Ha felismerjük két agyféltekénk valódi képességeit, és használatukban megtaláljuk a megfelelő egyensúlyt, akkor békésebb, boldogabb és együtt érzőbb világot tudunk teremteni. Gandhi szavaival élve: "Nekünk kell megtestesíteni azt a változást, amit a világban akarunk látni."

 
2 490 Ft
Tanulmányok az afázia témaköréből

A könyv elfogyott.  A kiadó tájékoztatása szerint új, bővített kiadás készül majd. Ennek kiadási időpontja még bizonytalan. 

A három év tapasztalataiból készült ez a kötet (1998-2001). Az írások szerzői beszédterápiát végző logopédusok és a teljes rehabilitációban együttműködő teamek tagjai: orvosok, pszichológusok, neuropszichológusok, nyelvészek, gyógytornászok, ápolók.

 
Nincs raktáron

Sorrend: