Nyitva tartás

1098 Budapest

Dési Huber utca 7.

Hétköznap:
9 - 17 óráig

Szombaton:
9 - 14 óráig

TOP termékek

Házhozszállítás

Az óvodáskor fejlesztőjátékai

Az óvodáskor fejlesztőjátékai
Az óvodáskor fejlesztőjátékai
Az egészségesen fejlődő gyermek lételeme a játék. Az általunk tervezett és szervezett játékok folyamata vonzó elsősorban számukra, az abban rejlő szabály megértése, vállalása. A teljesítés eredményessége olyan pozitív érzelmeket válthat ki, amelyek révén mindig szívesen vállalkoznak majd az újabb kezdeményezésekre. Egy-egy játék próbára teszi az érdeklődést, a cselekvést, a testi ügyességet, a gondolkodást, az alkalmazkodást, az akaratot.

Játékaink többségét akár egy egész gyermekcsoport is játszhatja egyszerre, egy időben, de fejlesztő hatásuk eredményesebb kisebb létszám esetében. A játékok fejlesztési lehetőségeitől függően választhatjuk ki a csoportból a gyermekeket, de természetesen nem zárunk ki más érdeklődőt sem. Előfordul, hogy egy-egy gyermek fejlesztését szolgáló játékot kezdeményezünk, velük játszunk, de a „kíváncsiskodók” velünk együtt örülhetnek a sikereknek. Sokszor az ilyen „passzív” jelenlét is fejlesztőleg hathat a gyermekre.
_
Egy-egy kiemelt fejlesztési terület határozta meg a játékaink csoportosítását. Így jöttek létre az alábbi fejezetek:

Mozgásfejlesztés

Testsémafejlesztés

Percepciófejlesztés

Verbális fejlesztés

Drámajátékok

Természetesen nem lehet egyik részt sem elkülöníteni a többitől, ezek a játékok egyszerre több fejlesztési lehetőséget is magukban hordoznak. Hogy ezek az egységek mégis funkcionáljanak, a játékok bemutatása kiterjed a kapcsolatok érzékeltetésére is.
2 380 Ft
Adatok
Kiadó
Flaccus Kiadó
Szerző
Perlai Rezsőné
Cikkszám
12801
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek
Hasonló termékek