Nyári nyitvatartás

1098 Budapest

Dési Huber utca 7.

Hétköznap:
9 - 17 óráig

Szombaton:
Zárva

TOP termékek

Házhozszállítás

Rejtett kiválóságok

Rejtett kiválóságok
Rejtett kiválóságok

Élet ADHD-val felnőttkorban

Nemzetközi szakirodalmi munkák már az 1970-s években rávilágítottak arra, hogy a gyermekkori figyelemhiányos hiperaktivitás zavar (ADHD) tünetei nagy százalékban felnőttkorban is fennmaradnak.

Szücs Marianna több mint egy évtizede kutatja hazánkban az ADHD-val élő emberek és családjaik helyzetét. ADHD-val küzdő gyermekekről szóló kötete után jelen munkája az ADHD-ban érintett felnőttek körében végzett kvalitatív kutatásának eredményeit mutatja be.

Bővebben
4 490 Ft
Részletek

A kötet az érintettek életében olyan fontos területeket tekint át, mint hogy mit tartanak a megkérdezettek önmaguk legfontosabb értékeinek; mi jellemzi az ADHD-val élő emberek munkahelyi viszonyait; partnerkapcsolatait; milyen kihívásokkal kell megküzdeniük azoknak a szülőknek, akik ADHD-s gyermeket nevelnek és maguk is érintettek a szindrómában; a felnőttkorban felállított ADHD diagnózisnak milyen pozitív és negatív hatása volt az érintettek életére; milyen módszerekkel, technikákkal, gyakorlatokkal küzdenek meg a szindrómával; valamint milyen segítségre lenne szükségük a megkérdezetteknek a társas környezet részéről.

A szerző elsődleges célja az, hogy ne csak az ADHD-s felnőttek és családtagjaik, hanem az őket segítő, támogató szakemberek, a munkahelyi vezetők, a felnőttképzésben, valamint a döntéshozatal különböző területein dolgozó munkatársak is ismereteket kapjanak az ADHD-val küzdő felnőttek megismeréséhez és megértéséhez, hogy ne csak a szindróma nehézségei legyenek előtérben, hanem láthatóvá váljon az is, mik az erősségeik. Lényeges, hogy az ADHD-s emberek visszajelzést kapjanak arról, hogy nehézségeik nem a személyes „hibáikból”, „nem megfelelésükből”, hanem a szindróma tüneteiből fakadnak.

Magyar nyelven ez idáig nem készültek hasonló szempontokat vizsgáló írások ebben a témakörben, ezért jelen munka hiánypótlónak tekinthető.

Adatok
Kiadó
ELTE Bárczi G. Gyógypedagógiai Kar
Szerző
Szücs Marianna
Méret
B/5
Oldalszám
122 oldal
Cikkszám
97861564100708
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek