Nyitva tartás

1098 Budapest

Dési Huber utca 7.

Hétköznap:
9 - 17 óráig

Szombaton:
9 - 14 óráig

TOP termékek

Házhozszállítás

Blogbejegyzések

Akros fejlesztőjátékok

2022.04.04 12:00
Akros fejlesztőjátékok

Szeretnénk nektek bemutatni az Akros spanyol gyártó játékait, és ízelítőt adni a 2022-es újdonságokból! 

Az Akros Interdidak S.L. egy Valenciában található fejlesztő eszközöket és taneszközöket gyártó cég. Családi vállalkozásként már 30 éve aktív szereplői a piacnak. Különlegességük, hogy szakemberekkel együtt tervezik meg őket, így valódi segítséget nyújtanak a pedagógusoknak és szülőknek. A kapcsolatunk 2019-ben kezdődött, amikor egy pályázat kapcsán megkerestük őket. Onnantól kezdve nem volt megállás, annyira beleszerettünk a játékaikba, hogy 2 külön polcot rendeztünk be nekik.

 

 

 

Miért olyan különlegesek ezek a játékok? Nagyon jó minőségűek, vastag kartonból készülnek, megfelelnek az intézményi felhasználásnak. A képek minden esetben valódi fotók, így a való világról kaphatnak információt a gyermekek játék közben. Minden eszközük nagyméretű, tehát kisebbek is könnyen meg tudják fogni, és látássérülteknek is egyszerűbb a használatuk. A legtöbb fejlesztendő területre van játékuk vagy eszközük: érzelmi intelligencia, szociális készségek, íráselőkészítés, matematikai és verbális készségek.

A játékok többsége az óvodás és kisiskolás kort fedik le, de néhányukat akár felnőttekkel foglalkozó szakembereknek is bátran merjük ajánlani. Ilyen játékok pl. az óriás memóriák, a logopédiai játékok, melyeket afáziás személyek terápiájában is lehet alkalmazni. Igazából csak a fantázia szab határt, annyira sokféleképpen és kreatívan használhatóak.

A felhasználási területnek megfelelően színjelzésekkel segítik a játékok közötti tájékozódást:

  • sárga színnel a szociális készségeket fejlesztő
  • kékkel a szenzoros (taktilis, hangos, stb.)
  • sötétkékkel az asszociációs
  • zölddel a környezeti neveléshez kapcsolódó
  • lilával a logopédiai
  • bíborral a matematikai
  • türkizzel az érzelmi

játékokat jelölik.

A 2022-es újdonságaik között főleg környezeti neveléssel kapcsolatos játékok találhatóak. A NatuDomino sorozatukban különböző élőlényekkel rakhatunk ki dominot. Megismerhetjük az ízeltlábúakat, a veszélyeztetett állatokat és bejárhatjuk a Föld különleges helyszíneit.

Az újdonságok közt találunk még eltérő kultúrákkal foglalkozó memóriát, újrahasznosításra nevelő párosító játékot és az ember történelmét felölelő idővonalat is. A kategóriában ezek a termékek újként vannak megjelölve, így könnyen megtaláljátok őket.

Reméljük ez a kis ízelítő meghozta a kedveteket, és Ti is felfedezitek ezeket a nagyszerű fejlesztő játékokat. Weboldalunkon ITT találhatóak meg, az üzletben pedig kérdezzetek bátran, és segítünk közösen feltérképezni őket!