Nyári nyitvatartás

1098 Budapest

Dési Huber utca 7.

Hétköznap:
9 - 17 óráig

Szombaton:
Zárva

TOP termékek

Házhozszállítás

Kik tartoznak egy csoportba ?

Kik tartoznak egy csoportba ?
Kik tartoznak egy csoportba ?
Kik tartoznak egy csoportba ?
Kik tartoznak egy csoportba ?
Kik tartoznak egy csoportba ?

A hétköznapokban, de a tanulási folyamatokban is nagy segítség, ha egyes dolgok, tárgyak között párhuzamot tudunk felfedezni, azonos csoportba tudjuk sorolni őket. Az asszociáció, vagyis a tár­sí­tás, a közös tulajdonságok fel­derí­tése gyakorlottságot kíván.
E füzet azért készült, hogy a 4-8 éves gyerekek gyakorolhassák az összetartozók, a hasonló tulajdonságú tárgyak, élőlények felismerését, és a gyűjtőfogalmak, csoportok tulajdonságai egyértelműen kirajzo­lódjanak a számukra.
A gyakran használt gyűjtőfogalmak (gyümölcsök, zöldségek, mada­rak stb.) mellett a gyerekeknek lehetőségük nyílik más jellegű csopor­tosításra is, például: fémből készültek, papírból készültek.
A játékos formában, színezéssel és rajzolással megoldható feladatok sokféle téma, fogalom pontosítását lehetővé teszik a szülők vagy se­gítők számára. Lényeges, hogy a feladatok megoldása után szóban összegezzék a gondolatokat, és így az elmélyítést segítsék. Például: a madarak olyan állatok, amelyek tollasak, csőrük van és tojást tojnak. Nem biztos, hogy minden madár jól repül, például a tyúk nem tud jól repülni. A denevér, bár tud repülni, nem madár, mert nincs tolla és a kicsinye sem tojásból kel ki.
A lapok alján az"Ide tartozik"csoportban találják a helyes meg­oldásokat. A"Nem színezett"kifejezés alatt közös tulajdonságuk alapján kaphatnak nevet a képek. Más csoportosítás is elfogadható lehet. Az"Ide tartozik még"kategória ötleteket ad az üres karikák kitöltéséhez.

690 Ft
Nincs raktáron
Adatok
Cikkszám
13865
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek
Utoljára megnézett