Ünnepi nyitvatartás

2024.03.29-től

2024.04.01-ig

 RVA

Nyitás: 2024.04.02-án (kedden)

Nyitva tartás

1098 Budapest

Dési Huber utca 7.

Hétköznap:
9 - 17 óráig

Szombaton:
9 - 14 óráig

TOP termékek

Házhozszállítás

Csillaggyerekek

Csillaggyerekek
Csillaggyerekek

Gyerekek, akik különleges feladatok elé állítanak bennünket

Részlet Vekerdy Tamás előszavából: “Szokatlan könyvet tart kezében az olvasó. Első pillantásra: „nehéz” szöveget. Aki olvasott más ilyet, annak buddhista szövegek jutnak az eszébe – tibeti buddhisták, szerzetesek szent szövegei –, melyek az egész embert átható elme erőfeszítéseit követelik. Ez a szöveg tudatunkat akarja tágítani, iskolázni. Olvassuk, és könnyedén elszédülünk. Miről is van itt szó? Nem a gyerekeinkről fogunk itt hallani? Éppenséggel azokról, akikkel gondunk van – a nehéz gyerekekről? Mintha itt rólunk lenne szó, még a gyerekekről szóló fejezetekben is, a mi figyelmünkről, a mi koncentrációs lehetőségeinkről, a mi belső tartásunkról.

Az ember talán azt mondogatja magában: nem értem, nem értem – aztán egyszerre: Á! Felvillan valami! Minden nevelés önnevelés – mondja Rudolf Steiner.

Önnevelésre buzdít ez a könyv, mert ez teszi lehetővé azoknak a feladatoknak a megoldását, melyek elé gyerekeink állítanak minket. Igen, talán kis ördögökké válnak, és nem „normális” gyerekké ezek az öntörvényű csillaggyerekek, ha csak szülői, tanári helyzetünkből fakadó tekintélyünkre támaszkodva akarjuk őket rendre, „megfelelő” magatartásra szorítani.”

1 780 Ft
Adatok
Kiadó
Kláris Kiadó
Szerző
Georg Kühlewind
Méret
13 x 20,5 cm
Oldalszám
127 oldal
Cikkszám
10551
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek