Ünnepi nyitvatartás

2024.03.29-től

2024.04.01-ig

 RVA

Nyitás: 2024.04.02-án (kedden)

Nyitva tartás

1098 Budapest

Dési Huber utca 7.

Hétköznap:
9 - 17 óráig

Szombaton:
9 - 14 óráig

TOP termékek

Házhozszállítás

Bevezetés a pedagógiába

Bevezetés a pedagógiába
Bevezetés a pedagógiába

Ez a könyv nem csupán szöveggyűjtemény, hanem olyan tankönyvpótló kiadvány, amely a német Stam Kiadó Pedagógia c. könyvéből nyújt válogatást, magyar vonatkozású kiegészítő anyagokkal gazdagítva. A számos kiadást megért német tankönyv néhány fejezetének magyar megjelentetését a következők indokolják: a könyv szemléletével, körültekintően finom stílusával, pontos megfogalmazásaival, fogalom meghatározásaival alkalmas a magyar pedagógiai szemlélet formálására. Német precizitással, megfontoltan, ideológiai sallangoktól mentesen, az érvényes törvényszerűségek segítségével írja le a korszerű pedagógia elméleti hátterét. Szemlélete a nevelési stílusok közül a demokratikus nevelést részesíti előnyben. Fontos, az elmélet alkalmazásához szükséges gyakorlatokat is tartalmaz, így tartalma nem száraz tananyag, hanem hasznos útmutató a gyakorlati munkában részt vevő tanárok számára is. A tankönyv felhasználható bármely szintű pedagógusképzésben mint alapozó tankönyv, tudományos igényű bevezetés a pedagógiába.

Bővebben
2 080 Ft
Részletek

A különböző fejezetek egy része Magyarországon hiánypótló jellegű, így például a Waldorf- és Montessori-pedagógia összehasonlításáról szóló, valamint a nehezített körülmények között szükséges nevelési feladatokat tárgyaló fejezet. Más részük pedig szemléletében hoz újat a magyar olvasó számára, mint például a nevelési célokat, nevelői módszereket elemző fejezetek.

Ajánljuk ezt a könyvet mindazoknak a pedagógusoknak és pedagógusjelölteknek, akik tudatosan szeretnék elfogadó és demokratikus nevelési attitűdjüket fejleszteni, és rendszerben leírva szeretnék látni azt, amit eddig is spontán módon alkalmaztak, vagy ezután szeretnének alkalmazni.

Adatok
Kiadó
Eötvös József Könyvkiadó
Szerző
Czike Bernadett
Méret
A/5
Oldalszám
192 oldal
Cikkszám
10499
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek