Nyitva tartás

1098 Budapest

Dési Huber utca 7.

Hétköznap:
9 - 17 óráig

Szombaton:
9 - 14 óráig

TOP termékek

Házhozszállítás

Turbino logopédiai játék

Turbino logopédiai játék
Turbino logopédiai játék
Turbino logopédiai játék
Turbino logopédiai játék
Turbino logopédiai játék

Turbino logopédiai játék leírása

Nagyon izgalmas családi játék, ami egyben a hangképzéshez szükséges szájizmokat is fejleszti. A műanyag asztalka keretén körbe-körbe különböző képek láthatók. A feladat az, hogy fújással az adott képnél állítsuk meg a középen levő, pillangó szárnyhoz hasonló műanyag propellert. A dán Gonge márka népszerű terméke, logopédusok kedvelt terápiás eszköze.

Turbino logopédiai játék tartalma

  • 1 db asztalka
  • 2 db színes figurás betét
  • 1 db forgatható propeller
  • 10-10 db narancssárga -és szürke gumigyűrűk
  • 1-1 db narancssárga és szürke textil zsák

Egyéb információ

  • ajánlott korcsoport 4-15 év között
Bővebben
11 500 Ft
Nincs raktáron
Részletek

Játékszabály

Fújd a propellert úgy, olyan erősen hogy  a megjelölt képnél álljon meg. A játék fejleszti a légzéstechnikát, erősíti az arcizmokat. 

A játék menete: A játékot két gyerek játszhatja, akik fújással pörgetik a propellert. A legjobb eredményt úgy érhetjük el, ha a propeller szélén lévő színes körökre irányítjuk a levegőt, ezért fontos, hogy a játék egy magasságban legyen a gyerekek arcával. A játék egy kétoldalú képes karikát tartalmaz, amely változatos játékot tesz lehetővé. 
Játéklehetőségek: 

A játék kezdete előtt a játékosok színt választanak. Aki a narancsot választotta arról az oldalról fúj ahol a narancs színű pöttyöt látja. A játékosok megkapják a színükhöz tartozó gumikarikát, amelyeket az asztal közepére helyeznek. A játék úgy indul, hogy egyszerre mindkét játékos elkezdi fújni a propellert a saját oldaláról. Ahol az megáll onnan kezdődik a játék. A játékot a legfiatalabb játékos kezdi. Mielőtt elkezdi fújni a propellert meg kell mondani, hogy melyik állatot akarja „elkapni” és hogy ezt hány próbálkozással teszi meg (1-3). A játék nehezíthető úgy, hogy ha a propellernek legalább egy egész kört meg kell tennie mielőtt a kijelölt állathoz ér. Ha a játékosnak sikerül elkapnia a „kijelölt” állatot, akkor egy gumikarikát tehet az adott állathoz. Ha nem sikerül megoldania a feladatot, akkor a következő játékos jön. A játékot az a játékos nyeri, akinek előbb sikerül elkapnia tíz állatot 

A játékot a legfiatalabb játékos kezdi azzal, hogy színt választ magának. Megfújja a propellert, és ahol az ő színének megfelelő pont megáll oda tehet egy gumikarikát. Ha már a másik játékos elfoglalta a forgatott helyet saját karikájával, akkor azt onnan el kell távolítani és vissza kell adni a játékosnak. Ha a játékosnak sikerül egy párt alkotnia akkor egy plusz fújási lehetőséghez jut. Akkor van párja a játékosnak, ha olyan képnél áll meg a propeller (pl.: cápa) amelynek a párját (másik cápa) már korábban kiforgatta a játékos. A páron lévő gumikarikák védetté válnak, így azokat akkor sem lehet eltávolítani ha a másik játékos is kiforgatja az adott képet. Ha a propeller az egyik narancssárga csillagnál áll meg, akkor a játékos egy plusz fújási lehetőséghez jut. Ha a gumikarikán, akkor a játékosoknak színt kell cserélniük. Az a játékos lesz a győztes, akinek több gumikarikája lesz a karikán a játék végén.

Adatok
Játékosok száma
1 – 1
Játékidő
15 perc
Korcsoport
4+
Gyártó
Gonge
Cikkszám
202800099
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek
Hasonló termékek