Nyári nyitvatartás

1098 Budapest

Dési Huber utca 7.

Hétköznap:
9 - 17 óráig

Szombaton:
Zárva

TOP termékek

Házhozszállítás

Teljesítményértékelés Pedagógusok és vezetők munkájának értékelése

Teljesítményértékelés Pedagógusok és vezetők munkájának értékelése
Teljesítményértékelés Pedagógusok és vezetők munkájának értékelése

A demográfiai folyamatok elkerülhetetlen hatása, az országos pedagógiai mérések eredményeinek nyilvánosságra hozása, az alulteljesítő iskolák nevesítése következtében nagymértékben nő a verseny az iskolák között. A már elindított tanulói teljesítménymérés kiterjesztése minden tanulóra, az adatok országos indikátorrendszerben való kezelése, és ezek alapján az alacsony teljesítményű iskolák kiszűrése arra ösztönzi az iskolákat, hogy belül, a pedagógusok munkájában keressék a minőségjavulás lehetőségét.

Bővebben
990 Ft
Részletek

Az iskolák mindig is próbálkoztak, próbálkoznak a pedagógusok munkájának, teljesítményének megállapításával, de legtöbbször csupán óralátogatási szempontsorokig, a pedagógus tanításon kívül vállalt feladatainak felsorolásáig jutnak el. Sokszor az iskolai rangsor az iskolai vezetés szubjektív megítélésének eredményeként áll elő. Egy-egy ilyen megítélés általában rontja a tantestületi klímát, a negatív érzések felerősödéséhez vezet.

A szerző iskolavezetőként eltöltött húsz éve alatt sokféle teljesítményértékelési módszert próbált ki a pedagógusok és a vezetők munkájának értékelésére. Később e gyakorlati tapasztalatok alapján fejlesztette ki a könyvben ismertetett ? és a tapasztalatok szerint a tantestületek számára is elfogadható és jól működő ? értékelési rendszerét. Ez a rendszer alkalmas arra, hogy egyes tanárok, kisebb tanári közösségek, teljes tantestületek munkáját mérje és értékelje, s ezzel objektív támpontokat adjon a vezető vagy fenntartói döntésekhez.

Adatok
Kiadó
Műszaki Könyvkiadó
Szerző
Barlai Róbertné
Méret
B/5
Oldalszám
148 oldal
Cikkszám
MK-4167-8
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek