Nyári nyitvatartás

1098 Budapest

Dési Huber utca 7.

Hétköznap:
9 - 17 óráig

Szombaton:
Zárva

TOP termékek

Házhozszállítás

Tehetségfejlesztés Lehetőségek kezdőknek és haladóknak

Tehetségfejlesztés Lehetőségek kezdőknek és haladóknak
Tehetségfejlesztés Lehetőségek kezdőknek és haladóknak

Gyarmathy Éva közvetlen hangvételű, szellemes stílusban megírt ismeretterjesztő könyvében a tehetség jelenségeinek széles spektrumát mutatja be. Közérthetően tálalja a tehetség fogalmának és természetének friss, agybiológiai, társadalomtudományi és pszichológiai kutatási eredményeit, melyből azt a tanulságot vonja le, hogy a tehetségekhez való viszonyulásunk – a hétköznapokban és a tehetségfejlesztéssel foglalkozó pedagógiában is – igen nagy részben téves, és mind a tehetség azonosítását, mind útjának egyengetését más alapokra kell helyeznünk.

Bővebben
4 990 Ft
Részletek

Két dolog van, amit nem akarok elviselni és tétlenül nézni: az értékek pusztulása és a szenvedés. Amikor pedig egy tehetséges kisgyerek fejlődését a környezet akadályozza, egyrészt rtéket pusztít, másrészt iszonyú szenvedést okoz.

A tehetséges gyerek számára kínzás, ha a szokásos eljárásoknak teszik ki, és a szokásos viselkedést kell produkálnia, amikor ő csak legfeljebb küllemében szokásos, minden másban eltér. Szintén pusztító lehet, ha egy gyereket erővel nyomnak a tehetség szerepébe. A tehetség nem szerep, hanem adottság, amelyből bármi lehet a környezet függvényében. Erről szól ez a könyv. 

A környezetnek is el kell tudnia képzelni valami újat, ha tehetséges gyereket akar nevelni. Például azt, ahogy a szülei, a tanárai, a pszichológusai, az egyetemi professzorok és a tehetséggondozók szeretnék.

Azokról a gyerekekről szól ez a könyv, akikkel én találkoztam, és emellett a te gyerekedről, tanítványaidról és önmagadról is, mert már csak olyanok vagyunk, hogy mindent szeretünk lefordítani a saját problémáinkra és azok megoldására.

Adatok
Kiadó
Tea Kiadó
Szerző
Gyarmathy Éva
Méret
A/5
Oldalszám
310 oldal
Cikkszám
9786158143134
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek