Nyári nyitvatartás

1098 Budapest

Dési Huber utca 7.

Hétköznap:
9 - 17 óráig

Szombaton:
Zárva

TOP termékek

Házhozszállítás

Szövegalkotási gyakorlatok a középszintű magyar írásbeli érettségihez

Szövegalkotási gyakorlatok a középszintű magyar írásbeli érettségihez
Szövegalkotási gyakorlatok a középszintű magyar írásbeli érettségihez

A gyakorlókönyvnek  a célja, hogy segítséggel szolgáljon a középfokú magyar írásbeli érettségi szövegalkotási feladataihoz.

A könyv alapvető jellemzője, hogy nemcsak feladatokat és megoldásokat kínál, hanem stratégiát és szemléletet is ad a dolgozat elkészítéséhez, ezért egy külön egységben foglalkozik a líra- és prózaelemzés, illetve az érvelés elméletével.

Bővebben
1 690 Ft
Nincs raktáron
Részletek

A kötet első része példákon, idézeteken keresztül mutatja be a legtermékenyebb elemzési szempontokat. Az egyes szempontok tárgyalása során összegyűjti a legfontosabb szakkifejezéseket, amelyek elsajátításával, használatával a vizsgázó bizonyíthatja felkészültségét.

A kötet második részében olvasható mintaelemzések azt demonstrálják, hogyan működtethetők az adott szempontok konkrét feladatok esetében. A fogalmazások egyes bekezdései külön szakaszokra tagolódnak, amelyek előtt egy vastag betűs rész jelzi, mely elemzési szempont érvényesül az adott szövegegységben, illetve milyen témát dolgoz ki a passzus. Ez a tördelésmód arra is mintát ad, hogyan lehet a dolgozatot bekezdésekre tagolni, minden bekezdésben egy-egy témát dolgozva ki, hiszen a szerkesztés ugyanolyan fontos szempont a dolgozat értékelésében, mint a nyelvi minőség és a tartalom, mivel erre is húsz pont adható. A feladatok egy része konkrét érettségi feladatsorokból származik (a cím alatt zárójelben olvasható a feladat dátuma), más része a szerző saját ötlete. Bár az „egy mű elemzése” feladattípusban prózai és lírai szöveg egyaránt adható, itt minden esetben novellaelemzés szerepel, hiszen a líraelemzési stratégiákat kellőképpen bemutatják az összehasonlító elemzések.

A kötet harmadik részében feladatsorok olvashatók, amelyeken a vizsgázó kipróbálhatja a megszerzett ismeretek alkalmazását.

Adatok
Kiadó
Pedellus Tankönyvkiadó
Szerző
Dr. Koós István
Méret
B/5
Oldalszám
152
Cikkszám
PD-286
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek