Nyári nyitvatartás

1098 Budapest

Dési Huber utca 7.

Hétköznap:
9 - 17 óráig

Szombaton:
Zárva

TOP termékek

Házhozszállítás

Quackage Hápizsák társasjáték

Quackage  Hápizsák  társasjáték
Quackage Hápizsák társasjáték

 Brainy Band legújabb társasjátéka a Quackage - Hápizsák szórakoztató társasjáték kisebb és nagyobb gyerekeknek, játékos kedvű felnőtteknek. A játékban a gyerekeknek különböző formájú tárgyakat kell kisebb nagyobb bőröndökbe pakolni miközben forgathatják, csereberélhetik azokat. Játék közben vizuális módon sajátítják el a térbeli problémamegoldást, különféle geometriai figurák forgatása révén.Többféle játékmódban játszható, így a gyerekek életkorától ill. a játékosok kedvétől függően játszható kooperatív és versengő módban is.

Bővebben
5 990 Ft
Részletek

Hogyan lehet játszani a Quackage - Hápizsák társasjátékot?

A Hápizsák játékban különféle formájú bőröndkártyák és beléjük illeszthető tárgykártyák találhatók. A játékot háromféleképpen is játszhatjátok: „Agytorna”, „Utazzunk együtt!” és „Mindent a helyére!”. Az első két változat kooperatív játék, nincs benne időkorlát, így a gyerekek minden lépésüket végiggondolhatják, ahogyan a játéknak nem egy nyertese van, hanem mindenki nyer, ha a feladatot közösen sikerül megoldani.

A tárgyakat mindhárom játékváltozatban az alábbi szabályok szerint lehet a bőröndbe pakolni.

  • A tárgyakat bármely körben áthelyezheted egyik bőröndből a másikba és átfordíthatod egyik oldalukról a másikra;
  • A tárgyakat úgy kell a bőröndbe helyezni, hogy azok ne fedjék át egymást. Még a sarkuk se fedheti át egymást, és nem lóghat a bőrönd szélére;
  • A tárgyakat nem lehet a bőröndbe erőszakolni, és nem feszülhetnek egymásnak.

Agytorna (4+)

Ebben a játékban minden játékos megkapja a bőröndjeit és a hozzájuk tartozó tárgyakat. A bőröndök formája egyben nehézségi szintet is jelöl, így a játékosok életkora alapján könnyíthetünk, vagy nehezíthetünk a feladaton ezek választásával, illetve dönthetünk úgy, hogy 1, 2 vagy 3 bőröndöt kell a játékosoknak összepakolni. A játékosok feladata, hogy kitalálják, melyik tárgy, melyik bőröndbe való és hézagmentesen  bepakolják őket.

Utazzunk együtt (4+)

Ebben a játékváltozatban minden bőrönd és tárgykártya, illetve a dobókocka és a bábu is játékba kerül. A játék célja, hogy a játékosok az összes tárgyat bepakolják a bőröndökbe. Ha sikerül, minden játékos nyer.

A játék kezdetén minden játékos 3 bőröndöt kap, a tárgy kártyák pedig az asztal közepén hármas kupacokban hevernek véletlenszerűen. A kiválogatott tárgykártyák száma a bőröndök számának háromszorosa, így a feladat biztosan megoldható. A játék elején a bábut az egyik tárgykupac fölé kell helyezni.

A játékosok egymás után következnek. A soron lévő játékos dob a kockával és a bábuval az óramutató járásának megfelelően annyit lép a tárgykártya kupacokon, amennyit mutat. Miután megállt, elveszi a bábu által jelölt kupacból az egyik tárgykártyát és az valamelyik bőröndjébe rakja, majd a soron következő játékos dobhat. A bábu egyik kupacról a másikra ugrik. Ha időközben az egyik kupac lefogyna, át kell ugrani a helyét, mintha ott se lenne.

Mindent a helyére! (6+)

Ebben a játékváltozatban is minden bőrönd és tárgykártya, illetve a dobókocka és a bábu is játékba kerül. A játék célja, hogy a lehető legtöbb tárgyat pakold a bőröndjeidbe. Amelyik játékosnak sikerül, az nyer.

A játék kezdetén, véletlenszerűen dől el, melyik játékosnak melyik 3 bőröndbe kell majd pakolnia. Ehhez a bőröndöket kör alakba kell elhelyezni, majd az egymás után következő játékosok a dobókocka segítségével léptetik rajtuk a bábut. Minden játékos elveszi azt a bőröndöt, ahol a bábu megáll, mindaddig, amíg mindenki elé három bőrönd kerül. 

A tárgykártyákat kör alakban az asztal közepére helyezzük négyes kupacokban véletlenszerűen. A játékosok egymás  után dobnak a kockával, majd annyiadik kupacra lépnek, amennyit a kocka mutat. A soron lévő játékos elveszi az egyik tárgykártyát a kupacból, majd a bőröndjébe teszi.

A játékosok egymás után következnek. A soron lévő játékos dob a kockával és a bábuval az óramutató járásának megfelelően annyit lép a tárgykártya kupacokon, amennyit mutat. Miután megállt, elveszi a bábu által jelölt kupacból az egyik tárgykártyát és az valamelyik bőröndjébe rakja, majd a soron következő játékos dobhat. A bábu egyik kupacról a másikra ugrik. Ha időközben az egyik kupac lefogyna, át kell ugrani a helyét, mintha ott se lenne. A játékot az 5-ös és 6-os dobás teszi még izgalmasabbá. 5-ös dobás esetén a játékos kicserélheti bármely tárgykártyáját a bőröndjéből egy másikra abból a kupacból, ahová érkezett. 6-os dobás esetén pedig bármely tárgykártyát elveheti a kupacból és bal szomszédjának adhatja, aki köteles felhasználni.

A játékosok egymás után gyűjtik be a holmikat a bőröndjeikbe mindaddig, amíg meg nem telnek. Minden játékosnak addig kell elhelyezni a tárgykártyákat, amíg újra sorra nem kerül. Aki addigra sem találja meg a kártya helyét, kiesik a játékból. Miután minden játékos befejezte a játékot (senki se tud tárgykártyát rakni a bőröndjébe), a játékosok összeszámolják a tárgykártyákat és a legtöbbet begyűjtő játékos nyer. 

Kik játszhatják a Quackage - Hápizsák társasjátékot?

A Hápizsák társasjátékot már 4 éves kortól lehet játszani, de a különböző nehezítések, illetve a versengő változat 6 évesnél idősebb (negyedikes és felső tagozatos) gyerekek, illetve felnőttek számára is remek szórakozást ígér.

 

Adatok
Játékosok száma
2 – 5
Korcsoport
4+
Gyártó
Brainy Band
Cikkszám
CC010
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek
Hasonló termékek