Nyitva tartás

1098 Budapest

Dési Huber utca 7.

Hétköznap:
9 - 17 óráig

Szombaton:
9 - 14 óráig

TOP termékek

Házhozszállítás

Pet Five Állati ötös a legkisebbeknek

Pet Five   Állati ötös a legkisebbeknek
Pet Five Állati ötös a legkisebbeknek

Pet Five - Állati ötös a legkisebbeknek készült, hogy segítse a számfogalom kialakulását és az 1-től 5- ig számok felismerését. Pelyhes csibék, cicusok és kutyusok játékosan vezetik be gyermeked a számok világába. Kétféle nehézségi szint segít a mennyiségek felismerésében 1-től 3-ig, majd 1-től 5-ig és háromféle játékváltozat közül választhatsz gyermeked életkora és kedve alapján. A játékot kooperatív (mindenki nyer) és versengő változatban is játszhatjátok. A kártyák vastag, kemény kartonból készültek így a legkisebbek is bátran játszhatnak vele.

Milyen készségeket fejleszt a Pet Five, az Állati Ötös társasjáték?

A Pet Five játék segít a gyerekeknek a számfogalom kialakulásában és az ötig való számolás rutinszerű elsajátításában, rögtön azután, hogy különbséget tud tenni az "egy" és "sok" fogalma között. Emellett fejleszti a figyelmet, a memóriát, a türelmet, a koncentrációt, az együttműködés és a versengés megtanulását (megfelelő érettség esetén a "vereség" elfogadását).

Bővebben
5 990 Ft
Részletek

Hazaértem

A pici állatok messzire csatangoltak a réten. A játékosok feladata, hogy hazahozzák őket aludni. A játékot a zöld vagy sárga hátlapú kártyákkal játszhatjátok, melyeket felfordítva kell az asztalra helyezni egymás négyzet ill. téglalap alakban („egytől háromig” változat esetén 9, míg „egytől ötig” esetén 15 kártya kerül az asztalra). A soron lévő játékos egyszerre dob az állatos és a számos dobókockával („egytől háromig” változat esetén a barna 1-3, míg „egytől ötig” esetén a kék 1-5 számokat tartalmazó kocka játszik). Ezután megkeresi azt a kártyát, amin az állatos kockán megjelenő állatból a számos kockán látható mennyiség található. Ha megtalálja, hazajuttatja az állatokat, a kártyát pedig lefelé fordítva a saját paklijába rakja. Ha egyetlen kártyán sincs annyi állat, mint amit a kocka mutat, minden állat a helyén marad és a soron következő játékos dobhat. 

A játék addig tart, amíg 3 kártya marad az asztalon. Ezeket a kártyákat külön pakliba kell gyűjteni: ők a legrakoncátlanabb állatok, akiket külön kell hazavinni. A játékot a legtöbb kártyát begyűjtő játékos nyeri. A részletes játékszabályban különféle nehezítéseket is találtok, ha a feladat már túl könnyű lenne.

Ezt a változatot játszhatjátok kooperatív módon is. Ebben az esetben a játékosok közös pakliba gyűjtik az állatokat és minden játékos nyer, ha az összes kártyát sikerül megtalálni, az állatokat pedig hazajuttatni.

Bújócska

Az állatok elbújtak a pajtában. Találd meg őket és gyűjts össze annyi párt az azonos kártyákból, amennyit csak tudsz. Ez a változat egy memóriajáték, amelyben csak a kártyák játszanak. A zöld és sárga hátlapú kártyákat (a gyerekek és számismeretüktől függően 1-3, 1-4, 1-5 számú állatott ábrázolók) négyzet alakban rakjátok az asztal közepére.

Minden játékos két kártyát fordít fel. Ha a kártyák különböznek, vissza kell őket fordítani, és a következő játékos fordíthat. Ha a kártyák megegyeznek (például mindkettőn három kutyus látható), a játékos maga elé gyűjti őket és még egyszer fordíthat. A játék addig tart, amíg el nem fogynak a lapok az asztalról. A legtöbb lapot begyűjtő játékos nyer.  

Állati bingó

A játék célja, hogy elsőként gyűjtsd be a kezedben lévő kártyák párjait. Ehhez a játékhoz ki kell választanotok egy osztót. Csak a kártyák játszanak, a kockákra nincs szükség. A sárga keretes kártyákat osszátok szét egyenlően a játékosok között (a megmaradt lapokat rakjátok félre). Az osztó a zöld keretes kártyákat kapja. A játékosok maguk elé helyezik lapjaikat felfelé fordítva. Az osztó összekeveri a zöld keretes kártyákat és egymás után csapja fel azokat, megmutatva a rajtuk látható képet. Amelyik játékos meg tudja mutatni a párját az előtte lévő lapok közül, elveszi a kártyát és maga mellé gyűjti. A legtöbb lapot begyűjtő játékos nyer. 

Kik játszhatják a Pet Five - Állati ötös társasjátékot?

Az Állati Ötös  játékot már 3 éves kortól lehet játszani, de nehezített változatok 5-6 éves gyerekeknek is izgalmas.

 

Adatok
Játékosok száma
2 – 5
Korcsoport
3+
Gyártó
Brainy Band
Cikkszám
CC009
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek
Hasonló termékek