Nyitva tartás

1098 Budapest

Dési Huber utca 7.

Hétköznap:
9 - 17 óráig

Szombaton:
9 - 14 óráig

TOP termékek

Házhozszállítás

Nyelvtan és helyesírás munkatankönyv 5.

Nyelvtan és helyesírás munkatankönyv 5.
Nyelvtan és helyesírás munkatankönyv 5.

A legfontosabb tudnivalók a munkafüzetről:
- Az év eleji ismétlésben csak azokat ismételjük át, amire az 5. évfolyamon szükség van (hangtani, jelentéstani ismeretek, helyesírási tudnivalók).- Az indukciós szövegek főleg köznyelvi szövegek, gyerekközeli témájúak.
- Az utasítások könnyen érthetők, az első félévben mindenképpen igazodnak az alsó tagozatban megszokott nyelvhasználathoz.
- A gyakorlóban megtalálhatók a szabályok; a Jegyezd meg!, Jó, ha tudod! részben a kiegészítő tudnivalók olvashatók.
- A gyakorló feladatokat differenciálásra készítem. A gyenge képességű tanulók feladatai jelzés nélküliek, a közepes nehézségi feladatok sorszáma négyzetbe, a nehéz feladatok sorszáma körbe kerül.
- Lesznek olyan feladatok, amelyeket páros vagy csoportmunkában, kooperatív technikákkal javaslok megoldani, ezeket is ikonok jelzik majd.
- A gyakorló feladatok közé kerülnek a kommunikációs, a szövegértő és szövegalkotó képesség fejlesztését szolgáló feladatok - az új kerettanterv 5. és 6. évfolyamon külön 13 tanórát biztosít ezen képességek fejlesztésére (úgy, hogy a tananyag egyébként nem csökkent). Ezeket a területeket csak úgy tudjunk intenzíven fejleszteni, ha minden órába beépítjük, a helyesejtési gyakorlatokhoz hasonlóan.

1 590 Ft
Adatok
Kiadó
Műszaki Kiadó
Szerző
Széplaki Erzsébet
Cikkszám
MK-2470
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek