Nyári nyitvatartás

1098 Budapest

Dési Huber utca 7.

Hétköznap:
9 - 17 óráig

Szombaton:
Zárva

TOP termékek

Házhozszállítás

Modern tanulási technikák

Modern tanulási technikák
Modern tanulási technikák

Útmutató az új generációk hatékony tanulásához

Érdekes tény, hogy miközben 20-30 évig, vagy akár tovább is tanulunk, arra senki nem tanít meg bennünket, hogy miként is tegyük ezt. Így aztán mi sem nagyon tesszük ezt diákjainkkal. Pedig vannak jó stratégiák, amelyek egyénre szabva, egyrészt segítenek a tanulásban, hatékonyabbá teszik azt, másrészt – az előbbiek folyományaként – jobb eredményt hoznak, és ki ne akarna jobb eredményeket felmutatni?

Bővebben
3 690 Ft
Részletek

Az persze nem teljesen igaz, hogy senki nem tanít jól tanulni. Amikor végre belevágtam ebbe a munkába, két dolog vált gyorsan egyértelművé számomra. Az egyik az, hogy mi, gyakorló pedagógusok hagyjuk, hogy a diákok rossz, gyenge hatékonyságú módszerekkel tanuljanak. Leginkább azért, mert nem is tudtuk, hogy mi a helyzet azzal a bizonyos hatékonysággal. (Mostantól ez másként lesz!) A másik persze az, hogy egyébként minden a lábunk előtt hever. Éppen csak le kell hajolnunk, hogy a legjobb technikák birtokába jussunk, aztán ezt tovább kell adnunk a diákjainknak. Alább tehát jön majd a „spanyolviasz”, amit egyáltalán nem én találtam fel! E könyv alapvetően két amerikai (USA) tudós, Yana Weinstein és Megan Sumeracki kutatásaira támaszkodik. Mindketten a kognitív pszichológia területén tevékenykednek, és kifejezetten a tanulási technikákkal foglalkoznak. A későbbiekben taglalt technikák közül, kutatásaik alapján, hatot ajánlanak. Ezek így, természetesen, gerincét alkotják e könyvnek is. Azért ne ijedjen meg senki, nem pszichológiai szakkönyvet tart a kezében! A tudomány oldaláról csak annyit hozok, amennyi feltétlenül kell a háttér megértéséhez.

Célom az, hogy a tanulással kapcsolatos tudományos kutatásokat szem előtt tartva (de közérthető formában) hozzáférhetőbbé tegyem e technikákat számotokra, rajtatok keresztül pedig a diákok számára. Ezért tehát, olyan tanulási módszereket, technikákat mutatok be, amelyek nagyságrendileg fejleszthetik a tanulás minőségét és eredményességét, s azzal párhuzamosan a memóriát.

Adatok
Kiadó
Neteducatio Kft.
Szerző
Lóránt Zsolt
Méret
A/5
Oldalszám
111 oldal
Cikkszám
NE397
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek