Nyitva tartás

1098 Budapest

Dési Huber utca 7.

Hétköznap:
9 - 17 óráig

Szombaton:
9 - 14 óráig

TOP termékek

Házhozszállítás

Megfigyelések a kisgyermeki fejlődésről

Megfigyelések a kisgyermeki fejlődésről
Megfigyelések a kisgyermeki fejlődésről

A pszichoterápia klasszikusai sorozat része

Válogatás

Anna Freud a gyermekanalízis megalapítója és egész életében elkötelezett kutatója volt. Több mint hatvan tevékeny év gyerekek között - ezt kevesen mondhatják el magukról!Az első évek próbálkozásainak kötetbe foglalása után 1936-ban jelent meg korszakos írása, az elhárító mechanizmusok első rendszerező összefoglalása (máig tananyag a klinikai szakpszichológus-képzésben). Saját klinikai tapasztalatai mellett erősen támaszkodott apja elméleti elképzeléseire, és különösen a londoni években az örökség, a klasszikus pszichoanalízis védelmezőjévé lett.

Bővebben
3 500 Ft
Részletek

Különösen kiemelkedő a II. világháború alatt és után a deprivált kisgyerekekkel végzett illetve irányított munka - ebből az időszakból egy döbbenetes beszámoló olvasható a jelen kötetben.

1965-ben jelent meg az a könyve, amiben egy átfogó fejlődési elméletet tett közzé (ma már szintén tananyag). Fáradhatatlanul publikált, de talán még fontosabbnak tartotta az analitikus felismerések megismertetését a rokon segítő szakmákkal. Írásaiból több összkiadás is született (ebből a legteljesebb az International Universities Press kiadásában 1968-1980 között megjelent nyolc kötet). Két fő műve: Az én és az elhárító mechanizmusok (1936), illetve a Normalitás és patológia a gyermekkorban (1965) minden válogatásban külön kötetet kapott.

Adatok
Kiadó
Animula Kiadó
Szerző
Anna Freud
Méret
A/5
Oldalszám
207 oldal
Cikkszám
9786155574047
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek