Nyitva tartás

1098 Budapest

Dési Huber utca 7.

Hétköznap:
9 - 17 óráig

Szombaton:
9 - 14 óráig

TOP termékek

Házhozszállítás

Hej, írás, helyesírás! 5. osztály

Hej, írás, helyesírás! 5. osztály
Hej, írás, helyesírás! 5. osztály
Hej, írás, helyesírás! 5. osztály
Hej, írás, helyesírás! 5. osztály
Hej, írás, helyesírás! 5. osztály

A feladatgyűjtemény az általános iskola 5. osztályos tanulóinak készült. Tartalmazza a NAT-ban előírt követelményeket. Célja a helyesírás kompetencia alapú fejlesztése. A jó helyesírás a nyelvi műveltség fontos része. A helyesírási szabályok ismerete és tudása elengedhetetlenül fontos minden diák számára. A könyv ehhez ad segítséget.

 

Bővebben
1 930 Ft
Részletek

A szabályok előtti Ugye tudod?, Tudnod kell!, Jó, ha tudod! bevezetők utalnak arra, hogy már tanult helyesírási ismereteket tartalmaz a szabály, a jelenlegi tanévben feldolgozott ismeretekhez tartozik, vagy a következő évek anyagát készíti elő. A Ne felejtsd el! kezdetű szövegrészek pedig segítenek átismételni, rendszerezni a tanultakat.

A példaszövegek tartalma szorosan kapcsolódnak más tantárgyakhoz, például az idézetek jó részében az irodalomórán feldolgozott prózai és verses alkotásokra ismerhet a diák. Számos lehetőség kínálkozik a történelmi, biológiai stb. témájú szóanyagok írásának begyakorlására is.

A feladatgyűjtemény bőven kínál lehetőséget ahhoz, hogy minden diák a képességeinek megfelelően válogasson a feladatok közül. A füzetben számos, játékos feladat is helyet kapott, de vannak nehezebb, gondolkodtató feladatok, amelyek próbára teszik a nyelvi leleményességet.

Kiválóan alkalmas a tanulók képességfejlesztésére, egyéni differenciálásra, tehetséggondozásra, felzárkóztatásra, önálló otthoni gyakorlásra. A helyesírási ismeretek bővítése mellett kiemelt figyelmet kap a tanulók szókincsének gyarapítása is.

A feladatgyűjtemény végén található a megoldások gyűjteménye és az ajánlott tollbamondási szövegek.

Adatok
Kiadó
Pedellus Kiadó
Szerző
Takács Marianna
Méret
A/4
Oldalszám
128 oldal
Cikkszám
PD-215
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek