Nyári nyitvatartás

1098 Budapest

Dési Huber utca 7.

Hétköznap:
9 - 17 óráig

Szombaton:
Zárva

TOP termékek

Házhozszállítás

Felsőfokú szakképzés és mobilitás, avagy egy kutatás tanulságai

Felsőfokú szakképzés és mobilitás, avagy egy kutatás tanulságai
Felsőfokú szakképzés és mobilitás, avagy egy kutatás tanulságai

A pszichológiában és a pedagógiában is lezajló affektív forradalom ráirányította a figyelmet arra, hogy a tanulás, a hatékony tanulás nem mindössze ismeretek reprodukálását jelenti, és nem kizárólag a kognitív képességek függvénye, nem elhanyagolható kompetenciaelemként az attitűdök is reflektorfénybe kerültek. 

Bővebben
2 100 Ft
Részletek

A tanítás minőségén kívül az egyének saját személyes képességei, beállítódásai, motivációi nagymértékben befolyásolják az iskolai teljesítményüket és ezzel együtt tulajdonképpen az életútjukat is. A szociális környezet, az énkép, az egyén saját maga elé kitűzött céljai meghatározzák a tanulás szerepét és sikerességét. A 21. század kihívásai közé tartozik azonban az is, hogy az élethosszig tartó tanulás és az önszabályozó tanulás lépjen a régi típusú, iskolarendszerű oktatás helyébe, ahol a tanuló vállalja a felelősséget a saját tanulásáért, és kellő fokú autonómia jellemzi őt.

Milyen készségekre van szüksége egy fiatalnak, hogy útnak indulhasson? Mit tanulnak egy ilyen tanulmányúton? Kik tanulnak a legtöbbet, milyen egyéb jellemzőik, mozgósítható forrásaik vannak? Hogyan értékelik az utat saját képességeik és a feladatok nehézségének viszonylatában?

E könyv arra tesz kísérletet, hogy mindezeket a kérdéseket megválaszolja, és a felsőfokú szakképzés egy külföldi ösztöndíjprogramjának résztvevőivel kapcsolatos kutatás eredményeire támaszkodva bemutassa a tanulási eredményeket erősen befolyásoló önszabályozó tanulás összetevőinek, valamint a kommunikációs készségeknek a fejlődését.

 

Adatok
Kiadó
Eötvös József Könyvkiadó
Szerző
Kazarján Erzsébet
Méret
B/5
Oldalszám
196
Cikkszám
9789639955431
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek