Nyitva tartás

1098 Budapest

Dési Huber utca 7.

Hétköznap:
9 - 17 óráig

Szombaton:
9 - 14 óráig

TOP termékek

Házhozszállítás

Értem és mondom

Értem és mondom
Értem és mondom
Értem és mondom
Értem és mondom
Értem és mondom
Értem és mondom
Értem és mondom
Értem és mondom
Értem és mondom

5-7 éves gyermekek beszédkifejezésének, beszédértésének fejlesztése

A színes képekkel illusztrált könyv 5-7 éves gyerekek logopédiai és komplex fejlesztőpedagógiai terápiájában egyaránt jól alkalmazható, egyéni és csoportos fejlesztés során is.

A könyvet szülők és szakemberek is használhatják. A szerzők mindenki számára  pontos útmutatóval látták el a képeskönyvet.  

Bővebben
5 980 Ft
Részletek

Logopédusoknak

  • A kiadvány célja az expresszív és receptív nyelvi területek komplex fejlesztése.
  • A könyv bal oldali lapjain található feladatok az egyes nyelvi szintek fejlesztését célozzák meg. A felső sorban a főnevek, igék, melléknevek aktív szókincsbe való beépítése zajlik (lexikai szint), míg az asszociációs gyakorlatok átvezetnek a szavak értésétől (szemantikai szint), felsorolásától a mondatok szerkesztéséig, megfogalmazásáig (szintaktikai-grammatika szint). Az érvelés és a folyamatok leírása már a mondatalkotást és a beszédhelyzethez, beszédpartnerhez való alkalmazkodást (pragmatikai szint) segítik.
  • A könyv jobb oldalán található feladatok elsősorban a beszédértés működését támogatják. A tizenegy különböző feladattípus kitér a fent említett nyelvi szintek mindegyikének fejlesztésére.

Fejlesztőpedagógusoknak

  • A kiadvány anyaga felhasználható egyéb kognitív területek fejlesztéséhez is (emlékezet, figyelem, gondolkodás).
  • A könyv feldolgozása tovább színesíthető a témákhoz kapcsolódó szemléltetőeszközökkel, tárgyakkal, játékokkal.
  • Motiváló ereje az önismeretre, az énképre, a személyiség kiteljesedésére is hathat.

Szülőknek

A technika fejlődésével a családok élete, a gyermeknevelés körülményei átalakultak. A gyermekek szabadidejük jelentős részét számítógép vagy tv előtt töltik el. A családok életében a beszélgetésekre sokszor alig marad idő, ezáltal a gyerekek kommunikációs képességei kevésbé fejlődnek.

Kiadványunk lehetőséget nyújt arra, hogy a gyermekek játékos beszélgetéseken keresztül ismerkedjenek meg az őket körülvevő világgal, megtanulják gondolataikat, érzéseiket megfogalmazni, kifejezni. Így olyan jártasságot szerezhetnek a kommunikációban, mely biztos alapot nyújthat sikeres iskolakezdéshez a társas kapcsolatok harmonikus kialakításához.

  • Könyvünket olyan szülőknek ajánljuk, akik óvodás korú gyermekükkel szívesen beszélgetnek és játszanak nyelvi játékokat.
  • A könyv ismeretanyagát témakörökbe rendeztük.
Adatok
Kiadó
N.A.P. Kft
Szerző
Varga Katalin - Alkonyi Mónika
Méret
B/4
Cikkszám
9786150061535
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek
Hasonló termékek