Nyitva tartás

1098 Budapest

Dési Huber utca 7.

Hétköznap:
9 - 17 óráig

Szombaton:
9 - 14 óráig

TOP termékek

Házhozszállítás

Építsünk beszédet!

Építsünk beszédet!
Építsünk beszédet!
Építsünk beszédet!
Építsünk beszédet!
Építsünk beszédet!

Az akadályozott beszédfejlődés vizsgálata és komplex terápiája.

A szerző, Rudas Zsuzsanna az elmúlt több mint húsz év szakmai tapasztalatait sűríti ebbe a hiánypótló könyvbe, mely nem csak a leendő és gyakorló logopédusoknak, gyógypeda­gógusoknak, de  szakember irányításával azoknak a szü­lőknek is gyakorlati segítségére lehet, akiknek a gyermeke súlyos nyelvi zavarral küzd.

A kézikönyvet kiegészíti egy színezőkönyv is,melyet a gyerekek előszeretettel használjá.

Bővebben
3 700 Ft
Részletek


A szerző az elmúlt több mint húsz évben szerzett tapasztalatait sűríti ebbe a hiánypótló szakkönyvbe, mely nem csak a gyakorló és leendő logopédusoknak és gyógypedagógusoknak, de azoknak a szülőknek is gyakorlati segítségére lehet, akiknek a gyermeke súlyos nyelvi zavarral küszködik ( „home training” formában, szakember segítségével).
A könyv első felében megtalálható a kisgyermekek korai fejlesztéséhez szükséges vizsgálatok („Játszva tanulunk”) leírása, a vizsgálatok eszközei, valamint az erre épülő terápiás irányelvek. A kötet második részében („Építsünk beszédet!”) a beszédindítás egymásra épülő lépcsőfokait találjuk, fotókkal és rajzokkal illusztrálva.
A könyvben bemutatott módszer alkalmazható akadályozott beszédfejlődés, fejlődési diszfázia, nyelvfejlődési zavar, motoros és szenzoros,valamint szenzo-motoros diszfázia esetén, de hasznos lehet megkésett beszédfejlődés, értelmi elmaradás, hallássérülés, észlelési vagy figyelemzavar esetén is, amennyiben a beszédfejlődés késése számottevő.
A kiadvány három lényegi részből épül fel: A könyvet, színező munkafüzetet, és a hozzá összeállított vizsgáló játékcsomagot elsősorban logopédus szakembereknek készítettük, de munkájuk színvonalának emeléséhez a vizsgáló részt sikeresen használhatják óvodákban, bölcsődékben dolgozó fejlesztő pedagógusok, korai fejlesztéssel foglalkozó gyógypedagógusok is. (Logopédusok számára a 2017/2018-as tanévtől rendkívül
fontos lehet a 3 éves gyermekek vizsgálatában, mivel az új oktatási törvény alapján az 5 éves gyerekek mellett a 3 éves gyerekeket is szűrniük kell, és ha nyelvi problémát találnak, ezzel a módszerrel elkezdhetnek egy hatásos terápiát.)
A szerzőnél korábban tanuló főiskolai hallgatók vizsgatanítási óra tervezeteinek tanulmányozása segítenek felépíteni egy terápiás órát.
A mellékletben megtalálható vizsgáló kérdőívek és a vizsgáló doboz játékai az egyéni
sajátosságok felmérésében segítenek.
Esetismertetések színesítik a szakmai anyagot.

Adatok
Kiadó
Logopédia Kiadó
Szerző
Rudas Zsuzsanna
Méret
A/4
Oldalszám
72
Cikkszám
9786155843037
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek
Hasonló termékek