Nyári nyitvatartás

1098 Budapest

Dési Huber utca 7.

Hétköznap:
9 - 17 óráig

Szombaton:
Zárva

TOP termékek

Házhozszállítás

Én már tudok számolni 4. munkafüzet

Én már tudok számolni 4. munkafüzet
Én már tudok számolni 4. munkafüzet

A munkafüzet a sajátos nevelési igényű tanulókat oktató szegregált nevelési-oktatási intézmények tanulói számára készült.

 A 4. évfolyamos munkafüzet tematikus felépítése lehetővé teszi, hogy a tanulók könnyen, lépésről lépésre sajátítsák el az általános és a matematikai készségeket, képességeket, fogalmakat, szimbólumokat. A munkafüzet a hozzá tartozó tankönyv feladatanyagát egészíti ki, pontosan követi annak felépítését, tananyagtartalmát. A feladatok kiegészítik és gyakoroltatják a tankönyv által feldolgozott ismereteket. Az egymásra épülő témakörök logikusan követik egymást. A tanultak gyakorlása, megerősítése játékos formában, sokoldalú képességfejlesztés mentén történik.

 

A munkafüzet feladatrendszere alkalmas az előismeretek aktivizálására, a tanult ismeretek értő alkalmazására, elmélyítésére, rögzítésére. Elősegíti az alakuló ismeretek memorizálását, a problémalátást és a problémamegoldó képesség, a számolási készség fejlesztését, valamint a gondolkodási műveletek fejlődését.

 

Bővebben
2 500 Ft
Részletek

A munkafüzet rögzítést, elmélyítést, alkalmazást, problémamegoldást elősegítő munkáltató feladatai módszertanilag változatosak, így kiválóan illeszthetők a tanórák menetébe. Megfelelő arányban kerültek beépítésre a feldolgozandó feladatok, illetve az önálló feladatmegoldást igénylő gondolkodásra sarkalló érdekességek.

 

A témájukban és nehézségi fokozataikban változatos feladatok segítik a differenciált tanulásszervezést, illetve lehetővé teszik az egyénre szabott fejlesztést azoknál a tanulóknál, akiknél a tanulási, érési, absztrahálási képesség nehezített. A munkafüzet felépítése figyelembe veszi, hogy a gyerekeknek többféle megközelítésre van szükségük a már meglévő és a szerzett ismeretek rendszerezésére, az összefüggések felfedezésére, a matematikai tartalomban rejlő lényeg kiemelésére.

 

A fokozatosan nehezedő feladatsorok – időt hagyva a gyakorlásra és az összefüggések megláttatására – a tanulási képességek intenzív fejlesztését teszik lehetővé.

 

Az illusztrációk szorosan kapcsolódnak a matematikai tartalomhoz. Fontos szerepük van a tanultak megértésében és megjegyzésében.

 

A munkafüzeti szövegek, instrukciók is alkalmasak arra, hogy a nyelvi neveléshez hozzájáruljanak. A feladatok szövegezése könnyen értelmezhető nyelvhasználattal fogalmazódott.

 

A munkafüzet különös figyelmet fordít arra, hogy tanulót frusztrációmentes közegben vezesse be a matematika világába, közben folyamatos sikerélményhez juttatva őket, hogy a motiváció folyamatos legyen.

Adatok
Kiadó
OFI
Szerző
Aknai Dóra Orsolya
Méret
A/4
Cikkszám
OH-SNE-MAT04M
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek