Nyitva tartás

1098 Budapest

Dési Huber utca 7.

Hétköznap:
9 - 17 óráig

Szombaton:
9 - 14 óráig

TOP termékek

Házhozszállítás

E-DPV Előszűrő eljárás 3-4

E-DPV Előszűrő eljárás 3-4
E-DPV Előszűrő eljárás 3-4

Diagnosztikai Előszűrő eljárás a Diszkalkulia Pedagógiai Vizsgálatának felvételéhez 5-12 osztályosoknak

Az E-DPV 3-4. (előszűrő) mérőanyag (magasabb osztályfok/korosztály) az E-DPV 2. (kisiskoláskor) folytatása. Célja az aritmetikai képességek, megalapozó ismeretek alkalmazásának egységes, objektív, gyógypedagógiai szemléletű, diagnosztikus és fejlesztési célú, nyomonkövetésre alkalmas (előszűrő) vizsgálata. 

Bővebben
13 500 Ft
Részletek

Főbb jellemzői:

  • A mérőanyag az általános iskola felső tagozatán és középfokú nevelési-oktatási intézményben (5/I-12. osztályfokon), szakképző iskolában, technikumban, ill. felnőttoktatásban, valamint felsőoktatásban tanulók, felnőtt korúak pedagógiai mérését szolgálja. Alkalmazása a DPV 1-4. mélyreható ismeretére, célzott képzésen (DPV 1-2.) való elsajátítására épít (https://logopediakiado.hu/tanfolyamok)
  • Mérhetően elkülöníti a nem megfelelő oktatás vagy környezeti hátrány okozta matematikai alulteljesítést, elmaradást, valamint súlyossági fok szerint a matematikatanulási nehézséget és a fejlődési diszkalkuliát, mint specifikus tanulási zavart, ill. gyanúját.
  •  Komplex vizsgálatokkal igazolt differenciál-diagnosztikai jellegéből fakadóan szélesebb tartalommal és funkcióval bír az általában értelmezett, egyéb szűrőanyagokhoz mérten: kiegészítésekkel (magasabb osztályfokon/korosztálynál) a diszkalkulia diagnosztizálására, ill. felülvizsgálatára is alkalmas (Kiegészítő feladatok: E-DPV űrlapokon csillaggal* jelölt feladatok és a DPV számsorozata). Ennek értelmében az E-DPV 3-4./DPV 3-4. (m.a.) párhuzamosan alkalmazható a különböző szintű pedagógiai szakszolgálatokban, ill. az E-DPV a felülvizsgálatok közötti időszakban a fejlesztés hatékonyságmérésére is.
Adatok
Kiadó
Logopédia Kiadó
Szerző
Diszkalkulia Kutatócsoport
Méret
A/4
Cikkszám
DPV3
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek