A depresszió kognitív terápiája

A depresszió kognitív terápiája
4 500 Ft

Magyarul témaelső!

Ez a világhírű monográfia, amely angolul 1979-ben jelent meg, egycsapásra ismertté és elfogadottá avatta a depresszió jelenségének kognitív megközelítését és az arra alapozott terápiás megoldásokat. A munka sokévi kutatás és klinikai gyakorlat lecsapódása, s az a jelentős – és a klinikusok előtt többnyire nem ismert – változás előzte meg, amelyet a viselkedéstudományokban a kognitív irányzat kísérleti eredményei hoztak.
A szerzők kísérleti pszichológiai eredmények alapján, hosszú évek során jutottak el odáig, hogy teljesen átfogalmazzák a depresszió addigi lélektani elméleteit; és a depresszió megértésében a leglényegesebb elemnek azt a momentumot tartsák, ahogyan a beteg leírja önmagát és tapasztalatait. A depressziós beteg általában negatívan értékeli saját magát, a külvilágot és a jövőt – negatív konstrukcióival eltorzítja a valóságot. A kognitív viselkedésterápiának nevezett kezelési mód ezeknek a gondolati torzításoknak a korrekcióját célozza.

Végeredményben egy nagyon kiérlelt, megalapozott kezelési kézikönyv született (az angol kiadás 424 oldal!), amely most a hazai olvasóknak is közkincse lehet.

A kötet a Kognitív viselkedésterápia sorozat tagja.

Adatok
Szerző
Aaron T. Beck,A. John Rush,Brian F. Shaw,Gary Emery
Cikkszám
AN102
Hasonló termékek
2 499 Ft
2 980 Ft
-30%
4 480 Ft
3 150 Ft
-20%
2 480 Ft
1 980 Ft
1 480 Ft