Nyitvatartás

1098 Budapest, IX.ker.

Dési Huber István u. 7.

        Hétköznap:

        9 - 17 óráig,

        szombaton:

        9 - 14 óráig.

Házhozszállítás

Kedves Vásárlónk! Webáruházunk és üzletünk készlete eltérhet egymástól. Kérjük konkrét termék iránt érdeklődjön elérhetőségeinken!

Játékváros Képes olvasókönyv 3.

Játékváros  Képes olvasókönyv 3.
ÚJ

Játékváros Képes olvasókönyv 3.

A szerző Hargitai Katalin az alapdokumentumokban megfogalmazott igény szerint az anyanyelvi és szövegalkotó képességek, a szövegértő olvasás készségszintű fejlesztéséhez; a tanulók komplex személyiségfejlesztéséhez, a megismerési folyamatok elsajátításához készített lassított ütemű feldolgozást követő taneszközt. A Játékváros tankönyv egy megkezdett tankönyvfejlesztési sorozat alaptankönyve, egy sikeres olvasástanítási módszer taneszköze.

A tankönyv alapkoncepciója a szókincsbővítést, a szövegértést, a lényegkiemelést, az érdeklődés felkeltését, az örömteli olvasás elérését tűzte ki célul. Nem tagolódik témakörökre, fejezetekre, egy óra alatt elvégzendő olvasmányokra, de választékot kínál, érdeklődést kelt és elégít ki a sokféle témájú, hosszúságú, nehézségi fokú olvasnivaló.

Bővebben
1 980 Ft

Részletek

A képes olvasókönyv ismeretet közvetít az emberi kapcsolatokról, a tanulók követlen és tágabb környezetéről, a természetről, a történelemről, van közöttük népmese, monda, történelmi elbeszélés, gyermekregény részlete, ismeretterjesztő mű. Ebben az életkorban a „tananyag” az olvasástechnika fejlesztése, az olvasás megszerettetése a cél.

A tananyagválasztás szempontja az életkori sajátosságokhoz, a verbális képességekhez való alkalmazkodás, a fokozatosság elvének betartása, a tanulók folyamatos aktivizálása, érzelmi motiválása. Megfelel a kerettantervi követelményeknek, a második évfolyamon már sikeresen alkalmazott Játékvár című tankönyvcsalád koncepciójának, szerkezetének és tartalmának. A szemelvények elősegítik az önálló tanulást, az irodalmi anyag mintát ad a nyelvtani ismeretek gyakoroltatására, alkalmazására, a tantárgyközi koncentráció megvalósítására. Az emberi és közösségi értéket közvetítő szemelvények adaptálhatók a tanulók mindennapi életére, a mese pedig feszültséget old, csökkenti a szorongást. A prózai műveket a szerző szükség szerint átdolgozta, az összetett mondatokat tagolta, a „nehéz” szavakat egyszerűbbre cserélte. 

A sajátos nevelési igényű tanulók általános iskoláiban, de a normál általános iskola alapfokú oktatásában is sikeresen alkalmazott tankönyv.

Adatok

Kiadó
OFI
Szerző
Hargitai katalin
Cikkszám
NT-98523

Hasonló termékek