Nyitva tartás

1098 Budapest

Dési Huber utca 7.

Hétköznap:

9 - 17 óráig

Szombaton: 

9 - 14 óráig

TOP termékek

Házhozszállítás

Kedves Vásárlónk! Webáruházunk és üzletünk készlete eltérhet egymástól. Kérjük konkrét termék iránt érdeklődjön elérhetőségeinken!

A két tanítási nyelvű oktatás elmélete és gyakorlata 2008-ban Jubileumi tanulmánykötet

A két tanítási nyelvű oktatás elmélete és gyakorlata 2008-ban Jubileumi tanulmánykötet

A két tanítási nyelvű oktatás elmélete és gyakorlata 2008-ban Jubileumi tanulmánykötet

Hazánkban az elmúlt évtizedekben már több száz iskolában több tízezer tanuló részesült két tanítási nyelvű oktatásban, ezért mindenképpen üdvözlendő egy olyan kiadvány megjelenése, amely megmutatja e sajátos nevelés-oktatás legfontosabb kérdéseit, s a rájuk adható válaszokat.

 

Bővebben
3 780 Ft
Részletek

A kötet szerkesztői: Vámos Ágnes és Kovács Judit (mindketten az ELTE oktatói) a két tanítási nyelvű oktatás területén végzett kutatásaikkal váltak országosan ismertté. E kötet életre hívásához olyan szerzőgárdát sikerült megnyerniük, akik különböző megközelítésben, pedagógiai, pszichológiai, alkalmazott nyelvészeti szemszögből, illetve tudományos kutatói, megfigyelői, résztvevői perspektívából tárják az Olvasó elé az idegen nyelv tanítási nyelvként történő megjelenését, a két nyelven folyó tanítást és tanulást. A kötet mindazok érdeklődésére számot tarthat, akik a kétnyelvűvé válás kérdését ebből a megvilágításból kívánják megismerni, akiket érdekel, hogyan működik egy kétnyelvű iskola, s hogyan „viselkedik” az idegen nyelv, amikor tannyelv. A kötet jó szívvel ajánlható az idegen nyelvet tanító pedagógusoknak, hiszen a nyelvi készségfejlesztésnek a közoktatásban nem szokványos körülmények közötti megvalósulását tárja fel. A tantárgyat idegen nyelven tanítóknak, mert rávilágít a közismereti, szakmai vagy készségtantárgyak tanításához tartozó nyelvi jelenségek tudatos kezelésére, arra a kettős kompetenciára, amely a tantárgyi tartalom tanítása és a nyelvtudás fejlesztése céljaiból ötvöződik. S nem utolsósorban az oktatáspolitika, az iskolavezetési és -szervezési kérdésekkel foglalkozó szakembereknek, valamint a pedagógusképző intézmények hallgatóinak. A kötet 2008-as időzítése nemcsak azért aktuális, mert megragad egy szakmatörténeti pillanatot azzal, hogy először gyűjti össze a mondanivalót ehhez a szakterülethez, hanem azért is, mert visszaidézi a hazai két tanítási nyelvű oktatás 20 évvel ezelőtti születését, s köszönti a jubileumi évet.

Adatok
Kiadó
Eötvös József Könyvkiadó
Szerző
Vámos Ágnes – Kovács Judit
Méret
A/5
Oldalszám
264 oldal
Cikkszám
16130
Hasonló termékek