Nyitva tartás

1098 Budapest

Dési Huber utca 7.

Hétköznap:
9 - 17 óráig

Szombaton:
9 - 14 óráig

TOP termékek

Házhozszállítás

Nézz a szemembe Életem Asperger-szindrómával

Nézz a szemembe Életem Asperger-szindrómával
Nézz a szemembe Életem Asperger-szindrómával

Ez a felismerés gyökeresen megváltoztatta a magáról és a világról addig alkotott képét. Önéletrajzi ihletésű könyvében Robison megindítóan és helyenként fekete humorral fűszerezve ír az életéről. Arról, miként jutott el oda, hogy a legendás KISS együttes füstokádó gitárjainak tervezőjéből mostanra felelős munkaadó és családapa lehessen. Különös, tekervényes történet az övé. Helyenként azt érezhetjük, mintha egy másik bolygóról jött volna. Legtöbbször viszont inkább azt, hogy ellenállhatatlanul és mélyen emberi.
John Elder Robison a massachusettsi Amherstben él a feleségével és a fiával. Saját vállalkozása, a JE Robison Service európai autók javításával és átépítésével foglalkozik.

Mi az autizmus?
Az autizmus (autizmus spektrum zavar) a központi idegrendszer veleszületett, genetikailag erősen meghatározott fejlődési zavara, melyet elsősorban a kölcsönösséget igénylő kommunikáció, a szociális kapcsolatteremtés, valamint a rugalmas gondolkodás és viselkedésszervezés sérülése jellemez. Az állapot különböző súlyossággal fordulhat elő, ám még enyhébb formájában is jelentősen korlátozhatja az érintett személy integrációját szűkebb és tágabb szociális környezetébe. A legfrissebb amerikai kutatások szerint ez az állapot 166 emberből 1-et érint.
Az autizmus a család egészét érinti: a mindennapok tevékenységeinek megszervezése sokszor nagy kihívás elé állítja a család minden tagját. Emellett a családtagok külső szakmai segítség hiányában - a mindennapi teendők bonyolításának nehézségein túl - gyakran bűntudattal, kétségbeeséssel, kirekesztettség és a testi-lelki fáradtság érzésével küzdenek.
Fontos tudni, hogy az autizmus spektrum zavarral élők készségei, képességei jelentős mértékben fejleszthetők, emellett megfelelő támogatással hatékony segítséget kaphatnak a családtagok is. A korai diagnózis, és a fejlesztés minél korábbi megkezdése alapvető jelentőségű. Elengedhetetlen az is, hogy a gyermek szűkebb, és tágabb környezetében élők megértsék ezt az állapotot, és az ebből fakadó nehézségeket.

2 980 Ft
Nincs raktáron
Adatok
Kiadó
Kossuth Kiadó
Szerző
John Elder Robinson
Cikkszám
13844
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek