Ezerarcú reprezentáció

Ezerarcú reprezentáció
1 890 Ft
A tetteinket gyakran nem azok a tények irányítják, amelyeket objektíven, mérhetően tapasztalunk, hanem az, ahogyan ezeket a tényeket a magunk számára értelmezzük. Egy család havi bevétele lehet, hogy mások számára könnyed és élvezetes élet lehetőségét sugallja, míg a benne élők úgy érzik, nem engedhetnek meg maguknak luxus kiadásokat, erősen spórolniuk kell. Az egyik ember szerint már az is gazdagnak számít, akinek van a bankban 400 ezer forintja, míg mások ezt a határt a milliós megtakarítások, vagy több milliós vagyontárgyak birtoklásával azonosítják.
Kötetünk első darabja egy tervezett sorozatnak, amelyben időről-időre közzé teszünk olyan írásokat, tanulmányokat, amelyek arra a kérdésre keresik a választ, hogy a társadalom különböző jellemzői, elemei hogyan képeződnek le az emberek fejében. Miként értelmeződnek bizonyos gazdasági, politikai illetve társadalmi fogalmak? Hogyan épülnek ki a különböző meggyőződések a társadalom működéséről? Mit tartanak jónak és rossznak a megkérdezettek az őket körülvevő világban? Kérdéseink fontos értelmezési keretét adja a fejlődés fogalma. Arra törekszünk, hogy ne csak a felnőttek kialakult nézeteit tárjuk fel, és értelmezzük, de minél több adatot gyűjtsünk arról is, hogy a gyerekek, serdülők miként formálják véleményüket, a különböző életkorú gyerekeknek milyen összetettségű és tartalmú nézetei vannak az őket körülvevő szűkebb és tágabb környezetről.
A bemutatott kutatásokat a társadalmi reprezentáció kifejezés kapcsolja össze. Az egyes tanulmányokra, mint egy nagy kirakós játék elemeire kell tekintenünk. Önállóan egyik rész sem ad választ minden kérdésre, de minél több elemet tekintünk át, és illesztünk helyére, annál pontosabban rajzolódik ki a kép egésze.
Adatok
Kiadó
JATEPress Szegedi Egyetemi Kiadó
Szerző
Szabó Éva ,Kőrössy Judit
Méret, oldalszám
B/5 116 oldal
Cikkszám
PR30
Hasonló termékek
2 820 Ft
-10%
3 290 Ft
2 960 Ft
2 500 Ft
2 820 Ft
-50%
2 600 Ft
1 300 Ft
1 100 Ft
-50%
2 400 Ft
1 200 Ft
-50%
3 552 Ft
1 775 Ft
-50%
2 600 Ft
1 300 Ft