Nyitvatartás

1098 Budapest, IX.ker.

Dési Huber István u. 7.

        Hétköznap:

        9 - 17 óráig,

        szombaton:

        9 - 14 óráig.

TOP termékek

Házhozszállítás

Kedves Vásárlónk! Webáruházunk és üzletünk készlete eltérhet egymástól. Kérjük konkrét termék iránt érdeklődjön elérhetőségeinken!

Bevezetés a nevelésfilozófiába

Bevezetés a nevelésfilozófiába
-50%

Bevezetés a nevelésfilozófiába

E könyvecske, címe szerint "Bevezetés a nevelésfilozófiába", a tanár szakos és a nem tanár szakos, de a tanári-pedagógiai "kiképzést" is felvállaló hallgatók számára készült, képzési funkciója alapján úgynevezett "felsőoktatási jegyzet".

Megírásában fontos szerepe volt annak az ellenérzéssel vegyes unalomnak, amelyet a tanári szakma elsajátítására vállalkozó, de a pedagógia, mint "tudomány" iránt semminemű vagy csak igen mérsékelt érdeklődést mutató hallgatók részéről folyamatosan tapasztalok a "Bevezetés a pedagógiába", avagy a "Neveléselmélet" hagyományos, (némi iróniával) klasszikus tematikáját tudományosan elrendező (bizony sok esetben tudományoskodó) kézikönyvszerű tankönyvek iránt. E hallgatók - tapasztalatok szerint - nem az "elméletet" (bár ilyennel is találkozom) utasítják el. Sokkal inkább arról van szó, hogy a pedagógiai elmélettől nem munkájuk "tudományos megalapozását", hanem az általuk szakmaként értelmezett és döntő többségük életútját tekintve valóban "csak" szakmaként létező pedagógia értelmezését - a nagyobb szellemi befektetésre is hajlandók -, e valóság mélyebb, átfogóbb kritikai értelmezését várják. Másképpen fogalmazva: magyarázatokat, értelmezéseket, megközelítéseket, problémakezelési érveléseket várnak és nem a klasszikus tematikai építőkövekből gondosan összerakott "katedra elméletet"

1 060 Ft
530 Ft
Kezdete: 2020.12.15   A készlet erejéig!

Adatok

Kiadó
Okker Kiadó
Cikkszám
okker98

Hasonló termékek