Nyitva tartás

1098 Budapest

Dési Huber utca 7.

Hétköznap:
9 - 17 óráig

Szombaton:
9 - 14 óráig

TOP termékek

Házhozszállítás

A problémamegoldás tanulható 3. Tanári kézikönyv CD

A problémamegoldás tanulható 3. Tanári kézikönyv CD
-21%
A problémamegoldás tanulható 3. Tanári kézikönyv CD

A kompetenciamérés matematikatesztje a diákok matematikai eszköztudását méri. A matematikai eszköztudás magában foglalja:
• az egyénnek azt a képességét, amelynek segítségével megérti és elemzi a matematika szerepét a valós világban;
• a matematikai eszköztár készségszintű használatát;
• az elsajátított matematikai tudás valós élethelyzetekben való alkalmazásának igényét és az erre való képességet;
• a matematikai eszközök használatát a társadalmi kommunikációban és együttműködésben az egyén életkorának megfelelő szinten.
A felmérés tesztjei nem a tantervi követelmények teljesülését mérik elsősorban, hanem azt, hogy a tanulók képesek-e ismereteiket felhasználva a mindennapi élethelyzetekhez kapcsolható problémákat megoldani.

Ezeknek a képességeknek a kibontakoztatásához kínál egyedülálló segítséget A problémamegoldás tanulható sorozat. A CD sorozat a problémamegoldás öt lépésből álló szisztematikus megközelítését az első évfolyamtól kezdve gyakoroltatja. Ezeknek a lépéseknek ismerete bármilyen feladathoz és tantárgyhoz alkalmazható:
1. Olvasd el és gondolkozz!
2. Válassz stratégiát!
3. Próbáld ki!
4. Vond le a tanulságot!
5. Foglald össze és jegyezd fel!

Bővebben
Rendelésre
5 000 Ft 
3 950 Ft
Kezdete: 2023.05.17   A készlet erejéig!
Részletek

A CD sorozat egymásra épülő feladatai kilenc stratégiával ismertetik meg a felhasználót. A stratégiák a hétköznapi élet alapszituációira építenek. A feladatmegoldások során alkalmazandó stratégiák: egyszerű esettel való próbálkozás, szituáció eljátszása, kép vagy diagram rajzolása, modellkészítés, rendezett lista vagy táblázat készítése, szabálykeresés, kísérletezés és tökéletesítés, hipotézis felállítása és tesztelés, visszafelé számolás, logikus gondolkodás. A problémamegoldáshoz készített leckék kétféle (interaktív táblás és hagyományos) tanórai felhasználást is lehetővé tesznek. Mindkét megközelítéshez tartalmaz óravázlatokat a Tanári kézikönyv.

A sorozat bevezető részei először bemutatják a problémamegoldás öt lépésből álló szisztematikus megközelítésének folyamatát, majd folyamatosan továbbfejlesztik. Ha a gyermekek jártasságot szereznek a folyamat egyes lépéseiben, már nem szükséges azokat minden egyes leckében megemlíteni.

A 3. évben a tanulók megismerik az utolsó három stratégiát is, amelyek:

a hipotézis felállítása
logikus gondolkodás
visszafelé gondolkodás


A tanári könyv
A tanári könyv két részből áll. 1. rész címe Leckék a problémamegoldáshoz, a 2. részé Feladatbank. Az első rész kilenc leckét tartalmaz. Minden leckéhez egy fő és két gyakorló feladat tartozik. A leckék a problémák egy adott típusára összpontosítanak és az adott probléma vonatkozásában több megoldási stratégiát alkalmaznak. A fő feladatot két óravázlat követi, melyből az egyik (A óravázlat) interaktív táblára készült, míg a másik (B óravázlat) azok számára íródott, akik nem rendelkeznek interaktív táblával. A leckékhez kapcsolódó két gyakorló feladat további lehetőséget biztosít a tanult megoldási módok alkalmazására.

Adatok
Kiadó
Műszaki Kiadó
Cikkszám
MK-6213-6
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek