Nyitva tartás

1098 Budapest

Dési Huber utca 7.

Hétköznap:
9 - 17 óráig

Szombaton:
9 - 14 óráig

TOP termékek

Házhozszállítás

A problémamegoldás tanulható 2. Tanári kézikönyv CD

A problémamegoldás tanulható 2. Tanári kézikönyv CD
-21%
A problémamegoldás tanulható 2. Tanári kézikönyv CD

A problémamegoldás nem csak a matematikában, hanem a többi tantárgyban is kulcsfontosságú képesség. Ahhoz, hogy a gyerekek e képességei fejlődjenek, és a feladatokat sikerrel tudják értelmezni és megoldani, meg kell őket ismertetni néhány jó stratégiával. Az egyik ilyen képesség, amelyre a diákoknak szükségük van: a módszeresen dolgozni tudás képessége. Ha ezt ezzel a kiadvánnyal tanítják a pedagógusok, valójában minden tantárgy tanulását segítik, legyen az matematika vagy akár természetismeret.

A kompetenciamérés matematikatesztje a diákok matematikai eszköztudását méri. A matematikai eszköztudás magában foglalja:
• az egyénnek azt a képességét, amelynek segítségével megérti és elemzi a matematika szerepét a valós világban;
• a matematikai eszköztár készségszintű használatát;
• az elsajátított matematikai tudás valós élethelyzetekben való alkalmazásának igényét és az erre való képességet;
• a matematikai eszközök használatát a társadalmi kommunikációban és együttműködésben az egyén életkorának megfelelő szinten.
A felmérés tesztjei nem a tantervi követelmények teljesülését mérik elsősorban, hanem azt, hogy a tanulók képesek-e ismereteiket felhasználva a mindennapi élethelyzetekhez kapcsolható problémákat megoldani.

Bővebben
Rendelésre
5 000 Ft 
3 950 Ft
Kezdete: 2023.05.17   A készlet erejéig!
Részletek

Ezeknek a képességeknek a kibontakoztatásához kínál egyedülálló segítséget A problémamegoldás tanulható sorozat. A CD sorozat a problémamegoldás öt lépésből álló szisztematikus megközelítését az első évfolyamtól kezdve gyakoroltatja. Ezeknek a lépéseknek ismerete bármilyen feladathoz és tantárgyhoz alkalmazható:
1. Olvasd el és gondolkozz!
2. Válassz stratégiát!
3. Próbáld ki!
4. Vond le a tanulságot!
5. Foglald össze és jegyezd fel!

A CD sorozat egymásra épülő feladatai kilenc stratégiával ismertetik meg a felhasználót. A stratégiák a hétköznapi élet alapszituációira építenek. A feladatmegoldások során alkalmazandó stratégiák: egyszerű esettel való próbálkozás, szituáció eljátszása, kép vagy diagram rajzolása, modellkészítés, rendezett lista vagy táblázat készítése, szabálykeresés, kísérletezés és tökéletesítés, hipotézis felállítása és tesztelés, visszafelé számolás, logikus gondolkodás. A problémamegoldáshoz készített leckék kétféle (interaktív táblás és hagyományos) tanórai felhasználást is lehetővé tesznek. Mindkét megközelítéshez tartalmaz óravázlatokat a Tanári kézikönyv.

A 2. év folyamán az óravázlatok építenek a minden egyes lecke részét képező öt lépésre. Az öt lépésből álló folyamat a problémamegoldás szisztematikus megközelítése, amely bármilyen feladat esetén alkalmazható.

A 2. évben a gyermekek további három stratégiával ismerkednek meg:
• próbálkozás és javítás
• egyszerűbb esettel való próbálkozás
• szabálykeresés

A problémamegoldás tanulható 2. interaktív anyaghoz kapcsolódó Tanári kézikönyv két részből áll. Az 1. rész az Interaktív CD-ROM kilenc leckéjéhez kapcsolódó fő feladat és amellett két gyakorló feladat használatához ad útmutatót, óravázlatot. A gyakorló feladatokat kísérő munkalapok megtalálhatók a Feladatgyűjtemény CD-ROM-on. A munkalapok A, B és C változatban készültek az alap-, a segített és a kiegészítő tevékenységekhez A 2. rész Feladatbank, 50 feladat gyűjteménye. Közülük tetszés szerint választhatók ki a feladatok, amelyek közül számos kínál lehetőséget a specifikus matematikai ismeretek és tudás alkalmazására új kontextusokban.

Adatok
Kiadó
Műszaki Kiadó
Cikkszám
MK-6212-8
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek